Как да спазваш новогодишните си обещания?

2015-01-05 12:19:00
Как да спазваш новогодишните си обещания?
Снимка: thinkstockphotos.com

В навечерието на Новогодишната нощ повечето хора имат навика да си обещават неща, които да спазват през новата година. Но с течение на времето те сякаш забравят за тях и се връщат към добре познатите си вредни навици. Ето, че вече има решение на този проблем.

 

Американски изобретател създаде гривна, която изпуска заряди от 340 волта в китката, когато човек не спазва новогодишните си обещания за водене на по-здравословен начин на живот, пише в. „Daily mail“.

 

 

Напрежението може да е високо, но спокойно, токът е слаб и въпреки че предизвиква неприятно усещане, той не е опасен за здравето и живота.

 

Гривната се казва „Павлок“ и е вдъхновена от опитите на руския учен Иван Павлов, който е открил механизма на условните рефлекси. На същия принцип действа и гривната – колкото пъти човек се върне към вредните си навици, толкова неприятни асоциации ще има с тях.

 

Джаджата действа при запалване на цигара, пиене на алкохол, липса на физическо натоварване, висене в социалните мрежи и преяждане. Тя проследява движенията и вредните ни навици. Когато те са налице, червен диод започва да примигва. Тогава трябва да се натисне специален бутон, който освобождава електрошока. Изпускането на заряда може да бъде както програмирано, така и автоматично. Благодарение на гривната вредните навици могат да се преодолеят в период между 1 и 3 години, благодарение не неприятните асоциации с тях.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия