Вижте най-интересните клетви и обещания

2012-03-05 16:33:00
Вижте най-интересните клетви и обещания

Повечето хора дават обещания на себе си и околните, но рядко успяват да ги спазят. Във Великобритания имат доста интересен обичай: на първи януари всички желаещи мъже се заклеват, че през следващите 365 дни няма да се карат с половинките си и ако спазят това свое обещание в края на годината ще получат свински гърди за сметка на жителите на града. От 1144 до 1908 година с наградата са се облагодетелствали едва 8 мъже.



Сигурно не знаете, но се оказва, че най-страшната клетва за един арабин е да се разведе с всичките си жени.



Древните японци имат интересен обичай – те записват текста на клетвата върху хартия, която заклеващият се изгаря и изяжда пепелта. Ако не спазят обещанието си, пепелта ще се превърне в разяждаща отвътре отрова.



Мъжете, които имат желание да станат членове на Международния съюз на плешивите, който е създаден през 1965 година и в който членуват около 250 000 души, трябва да положат клетва с ръка върху билярдна топка и да обещаят да не сменят прическата си. След това поливат обилно главата си с коняк.



Стара фламандска легенда разказва за изчезналия син на брюкселски благородник. Те го търсили под дърво и камък, но така и не успели да го намерят. Тогава бащата се обърнал към Бога, като му обещал, че ако намери сина си ще му направи златна статия в позата, в която са го открили. Момчето било открито, докато ... пикаело.



Туземците в Нова Британия имат много интересна клетва. Те обещавали, че ако лъжат ще изядат ръката на собствената си тъща. Обещанието, което било най-спазвано, било изсечено върху надгробна плоча и гласяло „Обещавам никога повече да не се женя!“.



В повечето барове имало рога, върху които се произнасяли клетви от рода на „Не консумирай черен хляб, ако можеш да ядеш бял, не пий слаба бира, ако има силна, не целувай слугините, ако можеш да целунеш господарката, но най-добре целуни и двете“.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 12 години

Хвала последната клетва!

ccdesigns
преди 12 години

И аз искам статуя как пикая.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия