Колите, които никога няма да се обезценят

2014-11-02 13:59:00
Колите, които никога няма да се обезценят
Снимка: freedigitalphotos.net

Има автомобили, които никога няма да се обезценят. Макар това да засяга почти всички автомобили, които макар и масови преди десетки години, днес биха имали колекционерска стойност, има и такива возила, които са стрували скъпо, търгуват се за много пари в момента и ще повишават пазарната си стойност все повече и в бъдеще. Една част от тези четириколесни красавици, от отбрани марки, ще разгледаме днес. Според прогнозите на авто-мото специалисти, тези коли ще струват цяло състояние след няколко десетки години.

 

Британското "Мини". Mini Cooper става хит на автомобилния пазар, когато излиза за пръв път от авто-салоните през далечната 1968г. Тогава базовият модел на субкомпактното возило от „острова” предизвиква истинска еуфория сред средната класа. Не случайно е увековечено и във вечния комедиен сериал за мистър Бийн. Специалисти прогнозират, че същата съдба ще последва и новия модел, като актуалната му цена от 20 хиляди евро ще набъбне до 25-30 хиляди след половин век.

 

 

Bayerische Motoren Werke, серия i8. Казано накратко – BMW осма серия. Изключително иновативното возило, представено от немските инженери през 2014г. е началото на ново поколение коли, в автомобилостроенето. Освен двойно закаленото стъкло на прозорците, което е дебело само 0,7 милиметра  и хибридният двигател, който предлага едновременно икономични решения и състезателна мощ, тази кола е истинско парченце бъдеще в настоящето на автомобилните фенове по света. Трицилиндровият мотор, с обем от 1,5 литра, снабден с двоен турбо-агрегат е подпомаган от електромотор, с акумулаторна батерия, като в съвместна работа двата двигателя захранват спортното купе с 326 конски сили. Навярно тези „космически”  технологии ще ни се струват пра-исторически след 50 години, но тогава, специалисти прогнозират, че цената на колата би била 300-350 хиляди евро – близо двойна, на цената която е обявена в момента.

 

Ferrari LaFerrari или автомобилните културисти от „ботуша”. Без необходимост от представяне са супер-колите от Италия. Колкото характерна е формата на полуострова, толкова известни са и колите, носещи фамилията на създателя им. Този свръх автомобил е с гарантирана покачваща се цена, заради юбилейния повод, поради който е произведен, лимитираната си серия и фантастичните милион и осемстотин и осемдесет хиляди евро, срещу които може да бъде ваш. Стига да го съхраните здрав и цял, заради чудовищната мощ под капака му, авто-мото критиците са категорични, че цената му от момента на излизането му от авто-салона само ще расте. И това не звучи парадоксално – този модел Ферари притежава най-високата мощност, при намалена консумация на гориво с 40 процента, в сравнение с което и друго произведение на изкуството, изфабрикувано от италианската марка. Достатъчен довод за всеки фанатик на високите скорости.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия