Задава се новият Nexus X - производство на Motorola

2014-09-13 11:06:00
Задава се новият Nexus X - производство на Motorola
Снимка: androidpit.com

Пазарът на смартфони е може би един от най-динамичните технологични пазари. Конкуренцията при него се засилва с всеки изминал ден, а всяка една компания се стреми да представи нещо ново и по-добро. Множество инженери впрягат своите усилия и идеи в създаването на все по-красиви, функционални и удобни устройства. Пазарът и потребителското търсене обаче откроява по-добрите компании и останалите са длъжни да следват примера им, докато се опитват да достигнат върха.

 

 

За всички ни е ясно, че намирането на успешната линия от смартфони е може би най-доброто решение за всяка една компания, за да може да привлече повече потребители. Apple си имат своя iPhone, Samsung — Galaxy S, а Nokia своята Lumia. Google от своя страна разполагат с любимия на всички технологични маниаци — Nexus.

 

Интересното при него е, че Google всъщност не го произвеждат, а само възлагат задачата на някоя от технологичните компании и поради тази причина бяхме свикнали всеки нов Nexus да бъда на различен производител — първото устройство от линията беше изработено от HTC, второто и третото от Samsung, а от четвъртото и петото от LG.

 

Всички смятаха, че поредното шесто устройство от успешната линия ще е дело на LG, тъй като те се справиха повече от перфектно с възложените им досега устройства, но ето, че според непотвърдена информация, Google са решили да гласуват доверие на друг. Изборът им съвсем не е случаен, тъй като са избрали Motorola — компания, която само до преди няколко месеца беше тяхна собственост и въпреки че я продадоха на китайците от Lenovo запазиха двугодишния план на устройства, които трябва да произвежда.

 

Явно сред тях е и новото, шесто устройство от Nexus линията. Интересна подробност е, че то няма да съдържа в името си цифрата, показваща кое поколение Nexus е, а тя ще бъде заместена от буквата X, характерна за моделите на Motorola. Това обаче далеч няма да е единствената промяна в смартфона.

 

Nexus X ще предлага огромен 5.9-инчов AMOLED дисплей с висока резолюция от 1440х2560 пиксела (2K/QHD) и гъстота на точките от 498 ppi. Чипсетът ще бъде Snapdragon 805 с графичен чип Adreno 420, основната камера ще бъде 13 МР, вероятно с OIS и 4K видеозапис, а предната 2.1 МР. Устройството ще работи под новата операционна система на Google — Android L.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия