5 причини да се откажем от смартфона си

2014-08-15 18:07:00
5 причини да се откажем от смартфона си
Снимка: futurescope.co

За период от няколко години смартфоните нашумяха и станаха неизменна част от ежедневието ни. Често дори задължителна — за да поддържаме имидж на готини и модерни, за да се възползваме от удобствата или просто да запълваме времето, когато ни у скучно и няма какво да правим. И може би никой не се замисля, че смартфоните, освен развлекателни и полезни могат да бъдат и изключително вредни за нас, за здравето ни и личността. Ето 5 причини защо да си откажем от тях.

 

 

1. Пречат на пряката комуникация

 

Всички сме виждали група приятели седнали заедно в кафене с глави забити в смартфоните. Никой не говори с никого и само от време на време показват един на друг нещо. Доста безсмислено. А и никак не е приятно да попаднеш в такава ситуация. Това всеки може да прави и сам, вкъщи. Не позволявайте на техниката да повлияе на взаимоотношенията ви с другите. Приятелите ви няма да са с вас вечно. Оставете телефоните поне за 2 часа.

 

2. Изискват много ресурси

 

Колко дълго спестявахте за своя смартфон или пришпорихте родителите ви да ви купят един, ограбвайки половината им заплата, без да се замислите. Защото така е модерно, а вие много го искате. А и най-често, накрая на деня, когато сте навън сте останали без абсолютно никаква батерия и дори не можете да проведете разговор. И чак тогава се сещате, че поначало това е било единственото предназначение на телефоните.

 

3. Неудобни са

 

Заемат много място, тежат в джобовете ви, търкалят се из чантите ви и страшно много се притеснявате да не ги изгубите, защото така или иначе струват много. Залепяте протектори и избирате case-ове, за да ги предпазите и да останат здрави и неповредени. Често обаче опитите ви се оказват неуспешни. И много, много ви е яд.

 

4. Пристрастяват ви

 

И неусетно унесени в някое ново приложение се забравяте, губите ценно време, ставате разсеяни и по-малко общителни. В началото със сигурност си казвате, че няма да бъдете като останалите, които не изпускат смартфона си от ръка, докато не се усетите, че прекарвате доста време с електронния си приятел.

 

5. Влияят негативно на здравето ви

 

Да, всички знаем колко вредна е съвременната техника. Доказано е, че, повишава телесната температура, причинява главоболие, образува свободни радикали, които предшестват ракови заболявания и куп други вреди за човешкото здраве. А смартфоните имат дори по-високо ниво на радиация от обикновен несмартфон. Сами се уверявате в това, чувате смущенията, когато приближите устройството до някои видове компютри или дори радиото в колата.  

 

Бихте спестили време, средства, енергия и нерви, ако замените смартфона си с обикновен GSM. Запомнете те никак не ви правят по-smart. А съвсем скоро ще усетите положителните резултати. Ще станете по-общителни, по-ведри и дори ще се забавлявате повече! Направете промяната…

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ryuko
преди 9 години

teenproblem вие избихте рибата хахахвсяка седмица рекламирате смартфони, а сега искате да откажете хората от тях


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия