Няколко съвета при покупката на смартфон

2014-08-10 12:00:00
Няколко съвета при покупката на смартфон
Снимка: freedigitalphotos.net

Вече почти всеки човек има смартфон. Оказва се, че това не е просто поредната мода, а умните телефони са наистина необходими в ежедневието ни. Те ни улесняват и правят комуникацията с приятелите ни много по-ефективна и евтина. Разбира се, смартфоните са скъпи и не всеки може да си позволи често да сменя модела, който има. Затова ако сте решили да си купувате нов смартфон, най-добре е хубаво да се запознаете какво предлага пазарът. Сега ще ви посочим на какво трябва да обърнем внимание преди да си купим умен телефон.

 

На пазара има няколко марки, които се смятат за водещи. Коя е най-добрата е трудно да се каже. Всеки има различни предпочитания, огромна роля играе и дизайна на самия телефон. Затова най-добре е да прегледате ревюта на различните марки смартфони. От там ще разберете какви са плюсовете и минусите.

 

Винаги гледайте внимателно и помислете добре преди покупката на телефона, защото това е сериозна инвестиция, тъй като тези устройства са доста скъпи.

 

 

Операционната система не е за пренебрегване. Тя е изключително важна, защото тя дава живот на смартфона. С нея ще работите ежедневно, затова трябва внимателно да прецените коя е най-подходяща за вас. Има много материали в интернет, които сравняват най-популярните операционни системи. Най-добре е да проучите хубаво въпроса, особено ако преди не сте работили с нещо подобно. Не забравяйте, че ако сте се насочили към по-нискък клас смартфон, той ще е с по-стара версия на операционната система и следователно с по-ограничени функции.

 

Втора ръка. Ако нямате много пари, това е вариант да се сдобиете с по-хубав смартфон. Проблемът е, че поемате сериозен риск, понеже не можете никога да сте сигурни какво ще купите. Купуването на техника втора употреба е нож с две остриета. Трябва да внимавате, ако купувате повреден смартфон. При някои повреди, поправката в сервиз надвишава стойността на самия телефон с 50%. Помислете хубаво дали си струва да правите такава инвестиция.

 

Ако все пак сте решили да рискувате с употребяван телефон, ще ви дадем няколко съвета. При пратка по куриер задължително изисквайте да видите стоката преди да я платите. Също така внимавайте с гаранцията, ако купувате по-нов модел, задължително изисквайте гаранционната карта. Настоявайте да получите целия комплект – кутия, кабели, също така и касовата бележка, защото без нея няма да ви признаят гаранцията.

 

Огледайте хубаво телефона, за да видите дали е удрян, дали всичко работи. Проверете дали приема обаждания, дали няма видими щети.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия