Какво да очакваме от Moto X+1

2014-08-12 18:31:00
Какво да очакваме от Moto X+1
Снимка: mashable.com

Motorola определено смята да атакува пазара на смартфони. Повече медии гръмнаха, когато компанията анонсира Moto X, стана част от Google, представи нискобюджетният Moto G, а пък за изненада на всички нас, нищо неподозирани, доста бързо бе продадена от Google и ръководството и пое китайската компания Lenovo.

 

 

Мнозина смятаха, че тази промяна ще се отрази зле на компанията и новите китайски собственици ще заложат предимно на своя пазар, както и може би ще заменят марката Motorola. За радост обаче, от Google задължиха Lenova да спази техният 2-годишен план за развитие на компанията, както и продуктовата линия, която трябва да се произведе.

 

В тази връзка мнозина очакват с нетърпение наследника на флагмана на Motorola, а именно Moto X+1. Освен със странното си име, телефона ще впечатлява и със своя външен вид. Преди дни в мрежата се разпространиха множество снимки на прототип на устройството, които ни издадоха как ще изглежда тазгодишния флагман.

 

Първото нещо, което ни направи впечатление определено беше екрана, който значително е пораснал в сравнение с предишния смартфон от линията, които притежаваше 4.7 инча. Новият флагман може да се похвали с цели 5.1 инча. Според запознати в тях се включват и софтуерните бутони от операционната система Android.

 

Физически бутони има само отстрани, които ще служат за управление на звука, както и отключване и заключване на екрана. Интересна придобивка е лайстната около корпуса, която вече е метална, поради което погледнат отстрани или отдолу телефона значително напомня на миналогодишния флагман на HTC — M7.

 

Пластмасата все още е доминираща, като задният капак ще бъде изработен именно от нея. На изображенията, които се разпространиха в интернет, въпросния капак имитираше доста добре дърво, а с оглед на факта, че преди време се спекулираше, че ще бъде изработен от дърво, то най-вероятно компанията няма да прави значителни промени в това отношение.

 

Говорителите на устройството ще бъдат разположение отпред и в това отношение отново е лесно да си направим аналогия с устройствата на тайванската компания HTC. Все още няма ясна и официална информация по отношение на останалите характеристики на устройството, но сред най-често срещаните слухове са за 2.2 GHz четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800, 12 мегапикселова камера, 2GB RAM и 32 или 64 GB външна памет.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия