Starbucks ще предлага безжично зареждане в заведенията си

2014-07-26 13:31:00
Starbucks ще предлага безжично зареждане в заведенията си
Снимка: Reuters

Технологиите заемат една изключително голяма част от ежедневието ни, напредъкът им ги направи толкова важни за нас, че мнозина определят връзката ни с устройствата като зависимост. Едва ли има някой, на който да не му се е случило да излезе навън с приятели и да осъзнае, че е забравил да зареди телефона си.

 

 

Моментът, в който видим, как красивия дисплей угасва и трябва да кажем сбогом на телефона си за няколко часа, често успява да скапе до толкова настроението ни, че да провали целият ни ден. Това са осъзнали и екипа грижещ се за веригата кафета Starbucks, тъй като те предлагат на своите клиенти една нова и изключително полезна услуга.

 

Всеки с изтощена батерия ще може да си зареди телефона, чрез специално поставени на масите устройства за безжично зареждане. Това ще стане благодарение на метода, използващ така наречената магнитна индукция, при която енергията се прехвърля от зарядното към зарежданото устройство посредством електромагнитно поле.

 

Единственото, което е необходима, за да заредите устройството си в този случай е наличието на пряк контакт, т.е. повърхностите им да се допират една до друга. Това далеч няма да е проблем, с оглед на факта, че повечето хора, отивайки на кафе поставят телефона си на масата, за да следят известията, които получават.

 

За проекта Starbucks си сътрудничи с Duracell Powermat, с чиято помощ ще оборудва избрани заведения с места за зареждане, наречени "Powermat Spots". Те ще бъдат разположени на повечето маси и места за сядане, чрез което веригата се надява да привлече нови клиенти.

 

Използваният стандарт за безжично зареждане ще бъде PMA, който се поддържа от някои от водещите производители, но е по-малко популярен от стандарта Qi, предлаган от смартфоните Lumia или устройствата Nexus например.

 

Въпреки това според мнозина това е доста добър ход, с оглед на тенденциите все повече клиенти да търсят контакт в близост до масата си, за да могат да осигурят живот на така безценните си мобилни телефони. Новата услуга определено ще зарадва мнозина, тъй като ще ги освободи от задължението да носят зарядно.

 

За съжаление все още няма индикации да видим услугата и в заведенията от веригата в България, но екипа управляващ компанията заяви, че съвсем скоро те ще се появят не само в САЩ, но и в повечето по-популярни европейски държави, което е добра новина за всички планиращи почивка в Европа.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

За съжаление все още няма индикации да видим услугата и в заведенията от веригата в България--------------------------------------------Но за радост много скоро тях няма да ги има в България.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия