Градските автомобили на лято 2014

2014-07-14 13:30:00
Градските автомобили на лято 2014
Снимка: freedigitalphotos.net

Новата "Хонда Сивик RR" предстои да се появи на пазара по-късно през годината. На пръв поглед возилото се доближава до показания през 2006 година концептуален прототип “Сивик R". Така на практика инженерите от "Хонда" ще съчетаят една наследствена приемственост с повече мощ и сила, която ще е интегрирана в новия модел. Според очакванията “Сивик RR" ще има под капака си 240 расови коне, които ще живеят само с мисълта да доставят по-голямо удоволствие от шофирането. Задвижването ще идва от модифициран двулитров VTEC двигател.

 

Интериорът на колата определено ще запази спортната осанка, включваща разнообразни спойлери, прагове и крило на багажника. Те ще бъдат комбинирани със спортно окачване и, естествено, всички задължителни екстри, необходими на съвременния шофьор. Какво се получава, когато 120 млади работници от фабриките на "Опел" получат задача да разработят уникален модел, вместо да празнуват десетмилионната серийно произведена "Корса"? Отговорът е Black & Whte ("Черно и бяло").

 

 

В действителност Black & White смело може да се нарече бижу за млади хора с индивидуалност. Тестът започват с паркирането на корсата от лимитираната серия. И въпреки това почти няма минувач, който да не се загледа в комбинацията от бял цвят "Казабланка“, контрастиращ с черния силно полиран покрив и комбиниран със 17-цолови черни лети джанти с пет двойни спици. В допълнение към екстериора ще споменем още спойлерите отпред и на покрива, силно затъмнените задни стъкла, тонираните задни светлини, специалните прагове и хромираната ауспухова тръба.

 

Тези "украси" на практика придават на градската кола много спортна осанка, която определено хваща окото. Един от гордите експонати с ,3-литров CDT двигател с мощност 90 конски сили. Това обаче се оказва напълно достатъчно. Все пак това е градска кола. и като такава може да достави на собственика небивало удоволствие.

 

От една страна тя е икономична, с ниско ниво на вредни емисии, а успоредно с това е достатъчно бърза и пъргава, за да се справи с рискови слаломи от платно в платно в задръстванията. Колата е тествана в условията на лъкатушещи планински пътища, където отчетите на тестовия екип са, че не отстъпва по дрибъл на Хонда Сивик RR. Самураите от японските острови са известни с ниските си и „разкрачени” коли, които демонстрират завидна устойчивост.

 

Ето обаче, че и немската школа изравнява резултата с Опел корсата. Много хора ще се зачудят дали да си я купят и отговорът е да, ако търсите градска кола. Вярно е, че има и по-евтини возила от цената на Corsa Black & White, но пък тази има своя индивидуалност. Серията е лимитирана до 1000 бройки и вероятността съседът да си купи същата клони към нула.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия