Изтекоха снимки на Galaxy S5 mini, които разкриват характеристиките му

2014-06-13 18:33:00
Изтекоха снимки на Galaxy S5 mini, които разкриват характеристиките му
Снимка: slashgear.com

Корейската компания Samsung е една от водещите технологични компании, които предлагат огромно многообразие от телефони, позиционирани във всеки един ценови клас. Колкото и да сме впечатление от тази стратегия, няма как да отречем, че устройствата, които наистина успяват да хванат погледа ни са тези, с мощните характеристики и за съжаление високите цени.

 

 

В последните няколко години се установи една зависимост на пазара на смартфони, която диктува постоянно увеличаване на екрана на устройствата и за да сме честни, най-големи заслуги затова май имат именно Samsung. Това, че са почитатели на големите екрани обаче, далеч не ги спира да мислят и за всички останали потребители, които все още обичат компактността и предпочитат оптималните размери.

 

Именно за тях повечето компании представят Mini версия на своите флагмани, с цел да бъдат задоволени максимално много от потребителските нужди. След като бе представен новият Samsung Galaxy S V, който, макар да не получи онзи уау ефект, който се очакваше, се представя добре на пазара, компанията все по-усилено загатва за мини версията на флагмана.

 

Загатване може би не е най-правилната дума, тъй като Samsung са позволили да изтекат снимки на устройството им, които издават по-важните характеристики. Както много от компаниите, така и корейците, освен размера, редуцират и техническите характеристики на mini версията си. Ето с какво ще разполага устройството:

 

Започваме с дисплея, който въпреки, че ще е по-малък от този на S V, ще нарасне в сравнение с предишната mini версия на флагмана Samsung Galaxy S IV mini и ще достигне 4.5". Разбира се, едва и някой ще се учуди, че ще бъде с HD резолюция, което го прави почти идентичен с този на HTC One mini, но Samsung са използвали Super AMOLED панел за по-ярки цветове. Екранът има и покритие Gorilla Glass 3 против надраскване.

 

Камерите ще бъдат с резолюция съответно по 8 МР с Full HD видеозапис за основната и 2.1 МР за предната. Смартфонът ще разполага с 1.5 GB оперативна памет, а процесора ще бъде четириядреният Exynos на 1.4 GHz.

 

Според запознати и хората, разпространили изтеклите снимки Galaxy S5 mini няма да се лиши още от скенер за пръстови отпечатъци, инфрачервен порт, NFC и LTE поддръжка. Разбира се устройството ще разполага и с инфрачервен порт, 16 GB вградена памет, батерия с капацитет 2100 mAh и операционна система Android KitKat.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JDeel
преди 10 години

Да бе, телефони всякакви и навсякъде, и уж изтича някаква уж много важна информация за нещо с важност в световен мащаб... уж :D

papugai
преди 10 години

Същия PR като за айфон 6, идва Siggraph и всички се надпреварват да пускат нещо си, уж случайно


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия