Има вероятност Facebook да добави бутон "I'm voter"

2014-06-01 15:01:00
Има вероятност Facebook да добави бутон
Снимка: lighthouseinsights.in

Facebook е една от най-големите социални мрежи в света. С всеки изминал ден тя набира все по-голяма популярност и акциите й растат главоломно. Пропорционално на това расте и броят на хората, който буквално не могат да издържат, без да са в социалната мрежа. До такава степен са обсебени от нея, че на практика тя е изместила реалният им живот. За никого вече не е странна гледа да видиш човек, който не отделя поглед от телефона си докато се намира в обетованата земя — Facebook.

 

Този ефект е добре дошъл за компанията на Зукърбърг, тъй като и без това те прави дори невъзможното, за да може да задържи потребителите си по-дълго в сайта. В последните няколко години Facebook прерасна от социална мрежа в нещо много по-голямо. Той е място, в което не само споделяш идеи, но и намираш последователи, той ти предоставя уникалния шанс да променяш това, което не ти харесва, защото разпалва революции.

 

Именно политическия аспект на социалната мрежа е станал обект на разработка на компанията, тъй като все повече източници твърдят, че съвсем скоро ще видим появата на нов бутон в мрежата. Наред с обичайните "Харесва ми", "Коментирай", "Сподели" и "Сръчкай", ще се появи още един, който обаче е дълбоко политически обвързан.

 

Става дума за бутона "I'm voter", който се очаква да се появи съвсем скоро в Европа. Появата му е аргументирана с наближаващите избори за евродепутати, които ще се проведат сравнително по едно и също време във всички страни от Европейския съюз.

 

За всички резервирани към новината, ще споделим, че бутона далеч няма да се появи за първи път, тъй като вече беше представен в Индия, където е използван от над 4 милиона индийски избирателите по време на парламентарните избори в страната.

 

Друг любопитен факт, свързан с нововъведението е, че по време на президентските избори в САЩ през ноември 2012-та година, над 9 милиона американци използват бутона, така че той със сигурност ще стане популярен и в Европа, където предстоят избори за Евро парламент.

 

Според запознати той ще се появи още в Индонезия, Южна Корея, Нова Зеландия, Швеция, Шотландия и Бразилия по-късно през годината. Чрез натискането на новия бутон, всеки потребител ще може да излъчи своя статус и по този начин да сподели с приятели си, че е упражнил гражданското си право. От компанията успокояват, че бутона няма да се споделя точно за кого сте гласували.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Stoqn_Trakiev
преди 10 години

Феисбук определено завзеха много важни територий и станаха световен фактор. Интереснн ще е този нов утон и ще е истинакс глупост ако не го използване максимално. http://iconomicabg.blogspot.com/p/blog-page_2.html


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия