Samsung също готвят Prime устройство

2014-05-13 18:31:00
Samsung също готвят Prime устройство
Снимка: www.whasapp.org

Корейската компания Samsung е една от водещите технологични компании, които предлагат огромно многообразие от телефони, позиционирани във всеки един ценови клас. Колкото и да сме впечатление от тази стратегия, няма как да отречем, че устройствата, които наистина успяват да хванат погледа ни са тези, с мощните характеристики и за съжаление високите цени.

 

 

В последните няколко години се установи една зависимост на пазара на смартфони, която диктува постоянно увеличаване на екрана на устройствата и за да сме честни, най-големи заслуги затова май имат именно Samsung. Поредното доказателство, че според тяхна идеология големият екран, означава премиум устройство, корейците смятат да представят още една версия на своя тазгодишен флагман.

 

Устройството, притежава името Galaxy S5 G906, в технологичните среди е познато с кодовото име KQ (Lentis) G906, а според мнозина ще излезе на пазара под името Galaxy S5 Prime, което веднага ни подсеща за големия брат на HTC One, който също ще се нарича по този начин. Коя е компанията, която първа е избрала името, така и не е ясно все още, но и едва ли някой е особено заинтересован.

 

Както името подсказва смартфона ще притежава доста интересни характеристики. Започваме с дисплея, който според запознати ще предлага малко по-голям диагонал на екрана от оригиналния S5 (5.2" срещу 5.1"), както и значително по-висока резолюция — 2560х1440 пиксела, позната като Quad HD или 2k.

 

Много от специалистите смятат, че именно дисплея на Samsung Galaxy Prime ще постигне най-висока гъстота на пикселите, тъй като едва ли друга компания ще предложи 2k дисплей с по-малки размери от тези на Prime. Припомняме, че LG G3 също ще притежава толкова качествен дисплей, но с разликата, че ще бъде 5.5 инча, което намалява гъстотата им.

 

За сега няма подробности около хардуера на устройството, но сме сигурни, че корейците ще се подготвят подобаващо и ще видим всички новости стиковани в новото им премиум устройство. Появи се информация, че евентуалната му премиера ще е съвсем скоро, като най-спряганото време е юни месец тази година.

 

Освен Galasy S 5 Prime ще видим и мини версията S 5 mini, както и очаквания фаблет, който да продължи линията Galaxy Mega. Единственото потвърдено за тях е размерът на дисплея, като мини версията ще разполага с 4.5-инчов със 720р HD резолюция, а фаблетът ще е 6 инчов с HD резолюция.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия