Nod — умният пръстен, който контролира почти всичко

2014-05-10 16:30:00
Nod — умният пръстен, който контролира почти всичко
Снимка: techhive.com

В последните няколко години технологиите, претърпяха толкова голямо развитие, че едва ли някой е предполагал, че ще достигнем до състояние, в което ще можем да управляваме всичко само с една джаджа. 21 век, определено е века на умните джаджи, станахме свидетели на умни часовници, телефони, печки, телевизори, четки за зъби, възглавници и какво ли още не. Ето, че е ред да ви запознаем с поредната умна джаджа — този път пръстен.

 

 

Изобретението носи името Nod и представлява пръстен, чрез който може да осъществявате контрол над почти всички ваши устройства. Пръстенът ще ви позволи да контролирате с жестове команди любимите си мобилни джаджи, тъй като моделът е съвместим с машините, работещи с десктоп платформите Windows OS и Mac OS X, но също с таблети и смартфони, опериращи с iOS и Android OS.

 

Устройството представлява малък пръстен, който използва Bluetooth или Wi-Fi, за да може да може да се свърже с устройствата, които искате да управлявате. Притежава пластмасов корпус, който е допълнен и от покритие, което осигурява защита срещу прах и вода, като под повърхността му има вградена батерия, която може да издържи едно денонощие.

 

Единственото, което трябва да направите е да поставите пръстена на своя пръст и след това да го използвате като курсор на мишка и да програмирате различни команди, съобразно жестовете ви. Благодарение на Nod можете да навигирате и Nest термостати, системите за осветление на Hue, умни часовници, очилата Google Glass и др., съобщава Pocket-Lint.

 

Друга интересна характеристика на пръстена e, че има сензори за движение и близост, акселерометър от ново поколение и се захранва от два Cortex M3 процесора. Създателите му твърдят, че той гарантира 32 000 dpi прецизност и също така е в състояние да разпознава всевъзможни команди, с които да стартирате устройството, да настройвате температурата, да отваряте програма, да създавате съобщения, да играете и др.

 

В момента уникалният пръстен може да бъде поръчан от потребителите на цена от €110, а служителите на компанията, която го разработва са работили в гиганти като Apple, Samsung, Facebook и HP Labs. Ето и видео, което представя интересното устройство:

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия