LIX — най-малкият 3D пишещ химикал

2014-05-14 17:29:00
LIX — най-малкият 3D пишещ химикал
Снимка: gizmag.com

Технологиите днес претърпяват немислим прогрес, благодарение на който всяка минута е паметно събитие, в което се изобретява нещо ново, иновативно и немислимо за изминалите няколко години. Свидетели сме на ерата на умните устройства, но заедно с тях се появиха и едни други, също толкова впечатляващи произведения на технологичния гений.

 

 

Става дума за така нареченото 3D принтиране. Първите такива устройства бяха изобретени преди няколко години, но въпреки крехката си възраст те упорито се налагат в много сфери. Най-ценното им приложение остава това в медицината, тъй като чрез тях учени се опитват да принтират важни и ценни органи, чрез които да спасяват човешки живот.

 

Освен в здравеопазването, 3D принтерите имат голяма популярност и сред творците, защото чрез тях се правят най-различни произведения на изкуството. До сега обаче големите машини бяха неудобни захората на изкуството, но всичко е на път да се промени, тъй като беше създаден най-малкият 3D пишещ химикал, който превръща всяка креативна мисъл в реалност.

 

Устройството се нарича LIX и е най-новият претендент в областта на преносимия 3D — печат. Стартирали само преди няколко часа на Kickstarter, разработчиците твърдят, че супер компактния дизайн е по-малък, отколкото всеки друг вид писалка на пазара, а най-голямото предимство е възможността за захранване от електрическата енергия от USB порт.

 

LIX 3D писалката има подобна на 3D принтерите функция, а именно тя топи и охлажда оцветена пластмаса, чрез което ви позволява да създадете твърди и свободностоящи структури. Lix се захранва от USB 3.0 порт, а пластмасовата ABS нажежаема жичка се поставя в горния край на Lix Pen, заедно със захранващия кабел.

 

Спираловидната жичка, чрез патентован механизъм достига до горещия край на дюзата, която топи и същевременно охлажда пластмасата. Най-голямото предимство на изобретението е, чрез него може да създавате структури във всевъзможни ъгли. Общо взето ви дава свободата, за която винаги сте мечтали.

 

Ако се заинтересувахте от идеята, то може да видите видеото, което я представя: 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 10 години

Аз не знаех, че изобщо има 3D пишещ химикал, да не говоръм пък за най-малък такъв...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия