Ще видим ли първия преливащ към страните дисплей ?

2014-05-04 16:54:00
Ще видим ли първия преливащ към страните дисплей ?
Снимка: galaxynote4news.com

В света на технологиите, няма нищо странно, невъзможно или нереално. Всяка идея подлежи на реализация, единственото неизвестно в уравнението е кога точно ще бъде реализирана. В последните няколко години станахме свидетели на невероятен напредък на технологиите, благодарение на който днес живеем не с една, а с поне десетки идеи по-лесно. Технологиите буквално завзеха живота ни и до известна степен го улесниха.

 

 

Иновациите обаче далеч не са свършили. Подели вълната на невероятни технически открития корейската компания, притежаваща респектиращи приходи, Samsung е решила да експериментира отново и да предложи на потребителите си един доста футуристичен вид на едно от устройствата си.

 

Става дума за предстоящия фаблет Samsung Galaxy Note 4, който според все повече източници ще бъде меко казано уникален. Все по-силно се тръби, че устройството ще притежава първия по рода си дисплей, който ще прелива към страните му.

 

Корейците отдавна работят по въпроса да пренесат гъвкавите си дисплеи YOUM в мобилни устройства, но все още никой от масовите модели Galaxy не предлага такъв. Явно на компанията и е писнало да чака, тъй като в интернет се появи информация, че патентите на Samsung разкриват смартфон със сходен дизайн.

 

Все още не е на 100 процента потвърдено, че корейците ще използват огънатия си дисплей именно за Galaxy Note 4, но предвид, че компанията прави доста големи промени в лицето на техническите характеристики на всеки следващ модел от серията, то вероятността става доста голяма.

 

Според запознати, пускането на Galaxy Round — първия смартфон с огънат дисплей, който не получи световно разпространение и продажбите вероятно са нищожни е било с цел компанията да опипа почвата и да натрупа опит в разработката на такива устройства.

 

След като вече притежава такъв, Samsung е готова да направи поредната иновация. Промяната и добавянето на извит дисплей, преливащ към страните на устройството ще увеличи площта на дисплея, което пък почти сигурно значи, че ще доведе до модифициране на операционната система, с цел използване на цялото пространство.

 

Именно тази модификация, провокира не малко специалисти в областта да заявят, че операционната система може да бъде прохождащата Tizen, която е собствено производство на Samsung. Твърдението има логика, тъй като корейците обявиха, че ще пуснат първия смартфон с новата операционна система до месеци.

 

Какво ни очаква, до колко ще бъде функционален телефон с преливащ екран и ще се хареса ли на потребителите, предстои да разберем скоро, защото с всеки изминал ден премиера на Samsung Galaxy Note наближава все повече.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия