Нововъведенията в Twitter

2014-04-25 20:38:00
Нововъведенията в Twitter
Снимка: Reuters

Twitter е една от най-популярните социални мрежи, която успява да привлече към себе си повече от 21% от потребителите на интернет в света, тъй като според последното проучване мрежата има 288 млн. активни потребители. Всички те откриват в нейно лице поле за изява, което бива употребявано по различен начин. Интересната система с туитове и последователи дава донякъде уникален вид на Twitter и макар силната конкуренция на останалите социални мрежи, тя успява да просперира и да набира все повече нови потребители.

 

 

И като заговорихме за конкуренция няма как да не споменем тотално доминиращия в сферата на социалните мрежи — Facebook. Явно именно голямото му внимание е било причината от Twitter да направят няколко нововъведения, с цел да предоставят почти идентично изживяване с това на Facebook.

 

Става дума за новия дизайн на потребителските профили в Twitter, който притежава възможност за по-голяма персонализация, но от друга страна напомня изключително много от визуална гледна точка на дизайна на Facebook. Разбираме, че опростените форми наистина са в основата на перфектния дизайн, но до колко ще е успешно сляпото подражаване, без да се внедрява иновативността на новото и отличаващото.

 

Освен с промяната в дизайна Twitter може да се похвали и с една изключително ценна от финансова гледна точка придобивка, тъй като само преди дни компанията закупи своя дългогодишен партньор Gnip — компания, която анализира и продава Twitter данни на различни дружества и компании. Gnip е най-големият доставчик на социални данни в света.

 

С оглед на факта, че все повече компании разчитат именно на социалните данни, за да изготвят най-различни проучвания и като ориентир за таргетиране на потребителите, то тази покупка, определено ще донесе доста активи за социалната мрежа.

 

Именно това заявиха и от Twitter, обяснявайки, че "публичните туитове могат да разкрият голямо разнообразие от идеи — достатъчно, че академичните институции, журналисти, търговци, търговски марки, политици и предприемачи редовно използват обобщени данни от Twitter, за да намерят тенденции, да анализират настроения, да откриват водещи новини, да се свържат с клиенти и много повече."

 

В допълнение Жана Масершмит — VP на Международно бизнес развитие на Twitter заяви: “Заедно планираме да предложим по-сложни набори и по-добро обогатяване на данни, чрез които повече предприемачи, в лицето както на малки, така и големи предприятия от цял свят ще могат да намират иновации, използвайки уникалното съдържание, което се споделя в Twitter. Ние ще продължим да правим достъпни нашите данни към нарастващата клиентска база Gnip. „

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия