Allview P7 Xtreme — румънското копие на Oppo N1

2014-04-14 19:30:00
Allview P7 Xtreme — румънското копие на Oppo N1
Снимка: mobiflip.de

Преди няколко месеца станахме свидетели на невиждана иновация в света на смартфоните, след като китайската компания Оppo представи своя флагман Oppo N1. Забележителното в устройството бе наличието на въртяща се камера, която предоставяше уникалната възможност за автопортрети с наистина добра камера. Други акценти бяха 5.9 инчовия екран, задния панел, притежаващ сензор за допир и невероятния си и изключително стилен дизайн.

 

 

Oppo е една от компаниите, които не са особено известни в Европа, но пък в Китай бизнеса им процъфтява. Явно именно този факт е подтикнал румънската компания Allview да взаймства иновативните идеи на Oppo и да ги внедри в новото си устройство, носещо името P7 Xtreme. Трябва да признаем, че тактиката им съвсем не е лоша, тъй като европейския пазар определено бе любопитен към устройство с въртяща се камера.

 

Сега румънците предоставят една алтернатива, която определено ще се хареса на хората, които обичат да експериментират, тъй като характеристиките на телефона съвсем не са лоши. От Allview са решили да променят устройството си спрямо Oppo N1 като направят дисплея му по-практичен и компактен, поради което новият смартфон разполага с 4.7" HD IPS IGZO дисплей, което не е най-високата гъстота на пикселите, но пък обещава добро качество на картината като видимост и цветове.

 

Телефонът няма Corning® Gorilla® Glass, но за сметка на това защитата на дисплея му е осигурена със стъкло Dragontrail X Glass. Най-забележителното в устройството си остава взаймстваната от Oppo въртяща се камера, която тук е 13 MP. Преминаване на камерата от основна в предна се реализира с ротация до 210 градуса, което на практика означава, че потребителят няма нужда от предна камера, за да прави висококачествени автопортрети. Камерата предлага и редица други функции, като например Full HD видео запис, HDR фотография, Снимане свободни ръце, LED светкавица и Шпионска камера.

 

Друга част от характеристиките, с които може да ви спечели са мощен осем ядрен процесор на 1.7 GHz, допълнен от 1 GB RAM и 16 GB флаш памет. Смартфонът осигурява DTS звук, 3G, GPS и Bluetooth свързаност и характеристиките на Android 4.2. Jelly Bean OS. Смартфона се предлага в два цвята — черно и бяло и е достъпен на българския пазар, а цената, за която може да се сдобиете с него е 659 лв.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия