Samsung представи ATIV SE с Windows Phone 8

2014-04-10 11:00:00
Samsung представи ATIV SE с Windows Phone 8
Снимка: winfuture.de

Samsung е една от компаниите, които в последните няколко години натрупа стабилно количество фенове, които с нетърпение очакват всяко ново устройство. Корейците впечатляват със своя изчистен дизайн и многообразия. Samsung е може би единствената компания, която предлага устройства във всеки един ценови клас. Добрата симбиоза между цена и качество определено пасва на изискванията на всеки потребител.

 

 

Най-интересните модели обаче винаги са тези, позиционирани във високия клас, които са съвкупност от най-новите и мощни технологии, съчетани с иновацията. Именно това са се опитали да направят корейската компания, представяйки едно различно за техните стандарти устройство, носещо името Samsung ATIV SE.

 

Новото устройство идва с Windows Phone 8, която е по-старата версия на операционната система на Microsoft, но това не е особено голям проблем, с оглед на факта, че смартфоните с Windows Phone 8 ще могат да бъдат актуализирани до WP 8.1, което на практика решава проблема с остарялата версия на софтуера.

 

До сега бяхме свикнали да виждаме единствено устройства с Android, които да се позиционира във високия клас, но явно корейците са решили да изпробват нова стратегия. Новото устройство на външен вид прилича изключително много на устройствата от Galaxy серията, като единствената разлика е в бутоните, който са променени, с цел да паснат на новата операционна система.

 

Samsung ATIV SE впечатлява и със своите невероятни характеристики, сред които 5" Full HD AMOLED дисплей, мощния чипсет Snapdragon 800 с 2 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот, 13 МР основна и 2 МР предна камера, както и батерия с капацитет 2600 mAh.

 

От Samsung са добавили и някой свой характерни приложения, чрез които се надяват да привлекат потребителите към модела. Налице са Watch ON, което заедно с инфрачервения порт превръща телефона в дистанционно управление, както и приложение за редакция на снимки и такова за използване на NFC за трансфер на файлове.

 

За сега ATIV SE е наличен единствено за американския пазар в лицето на американския оператор Verizon, но съвсем скоро очакваме да го видим и в останалите части на света. А вие какво мислите за новото устройство?

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия