Facebook ще доставя интернет по въздуха

2014-03-28 15:12:00
Facebook ще доставя интернет по въздуха
Снимка: Dreamstime

Малцина са тези, които нямат регистрация във Facebook. Голяма част от тях живеят в най-затънтените кътчета на Земята и това е причината да нямат профил в социалната мрежа. Но ето че този проблем е вече решен. Facebook ще доставя интернет по въздуха навсякъде на планетата с помощта на безпилотни летателни апарати, захранвани със слънчева енергия.

 

 

"Ние работим над варианти за доставка на интернет услуги на потребителите буквално "от въздуха" казва основателят на Facebook Марк Зукърбърг. Той споделя, че социалната мрежа има за цел да направи световната мрежа моментално достъпна за всеки човек в най-кратки срокове.

 

В проекта участват най-добрите специалисти в света. Сред тях са включени експерти от НАСА и учени от водеща британска компания, които се занимават с нов тип безпилотни летателни апарати, захранвани от слънчева енергия. В проекта ще участват както дронове, така и спътници и лазери. Крайната цел е да няма нито едно късче по света, в което да няма интернет.

 

Учените ще използват космическа оптична комуникация, чрез която се предават данни от космоса посредством невидими инфрачервени лазерни лъчи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия