Използвате ли Facebook, докато правите секс?

2014-03-21 11:21:00
Използвате ли Facebook, докато правите секс?
Снимка: Dreamstime

Няма как да отречем – социалната мрежа Facebook е неизменна част от живота ни. Ползваме я дори по време на секс. Наскоро направено проучване показва, че над 5% от жителите на Великобритания използват Facebook, докато са интимни с партньора си, пише в. „Metro“.

 

Проучването е направено по искане на известна марка презервативи и е посветено на влиянието на новите технологии върху сексуалния живот на хората.

 

 

33% от участниците в анкетата споделили, че половинките им използват най-различни джаджи, най-често смартфоните си, в моменти на интимност. 60% признават, че отделят повече време за игри и използване на приложения, отколкото за секс.

 

Резултатите показват още, че представителите на силния пол са по-склонни да пренебрегват любимите си в името на високотехнологичните джаджи.

 

Явно хората обръщат внимание на Facebook профила си по време на секс, защото комуникацията там носи същото удоволствие на потребителите, колкото и интимните ласки. Споделянето на снимки и мисли на „стената“ възбужда мозъчни сигнали, които много приличат на допамина – вещество, което се отделя при хората, изпитващи удовлетворение от себе си и постигнатите резултати.

 

Учените направили проучване и установили, че 80% от Facebook потребителите публикуват различни постове върху стените си, не само за да информират своите приятели за това, което им се случва, но и за да съпреживеят и те техните емоции.

 

Интересен е фактът, че хората споделят всичко със същото желание и същевременно удовлетворение, което изпитват, докато правят секс с партньора си. Те възприемат възможността да споделят нещата, които ги интересува, като изключително значима за тях награда, която наподобява удоволствието от интимните контакти.

 

Ето защо толкова много жители на Великобритания си гледат в телефона, докато правят секс ...

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия