Управление чрез поглед — поредната стъпка в света на технологиите

2014-03-24 14:30:00
Управление чрез поглед — поредната стъпка в света на технологиите
Снимка: blog.zulaapp.com

Странно нещо е времето, сякаш крие в себе си мистерията, която едва ли някога ще разберем. Впечатляваща е и разликата в начина на мислене и технологичния прогрес само в рамките на няколко години. Въпреки всичко ние хората, така и не успяваме да научим урока си и да отворим ума си. Вкопчени сме единствено в нашето време и сякаш гледаме само земната повърхност, лишавайки се от красотата на безкрайното синьо небе.

 

 

Каквото и да гледаме обаче, сигурно е, че можем да усетим силата на погледа си, който само за минути успява да извърши толкова много операции, за да може в крайна сметка ние да получим завършения образ, от който се нуждаем. Освен всичко това, скоро погледът ни ще има и още една сила — да управлява технологичните ни устройства.

 

Факт е, че някой от технологичните компании вече предлагат тази функция, като например водещите модели на Samsung, които могат да паузират дадено видео, когато изместим погледа си от тях, но въпреки това, сякаш тази функция не е радикалната промяна, в която повечето от нас няма да повярват.

 

Явно и от Umoove мислят така, тъй като са създали софтуер, който да позволи на потребителите да управляват изцяло устройството си само с поглед. Най-впечатляващото е, че новата технология не изисква специален хардуер и използва вградената предна камера на смартфоните или таблетите, за да следи движението на очите по дисплея.

 

Колкото и невероятно да ви звучи, всичко това е реалност, тъй като екипа е направил видео, с което демонстрира възможностите на новата технология. В него например ще може да видите, как софтуерът знае във всеки момент къде точно сте фокусирали погледа си или пък интересната функция за стартиране на видео, като единственото, което трябва да направите е да погледнете върху вградено в сайта видео, то автоматично стартира.

 

Ето и видео, което показва част от функциите на иновативната технология:

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия