Huawei също с намерение за телефон с две операционни системи

2014-03-20 20:42:00
Huawei също с намерение за телефон с две операционни системи
Снимка: Reuters

В днешно време почти всеки един от нас разполага с телефон, при това смартфон. С всеки изминал ден техните функции растат правопропорционално на потребителското търсене. Пазарът на смартфони е един от най-динамичните технологични пазари и буквално всеки месец се появяват нови устройства, които спомагат за огромното разнообразие в зависимост от симбиозата между цена и качество.

 

 

За никого обаче не е тайна, че душата на всеки смартфон се крие в операционната система. Тя е една от най-важните части на устройството и често предопределя дали моделът ще бъде успешен или не. Най-разпространените и често срещани операционни системи са IOS, Android и Windows Phone.

 

Само преди дни изтече информация, че до 6 месеца на пазара вече ще са налични устройства поддържащи две операционни системи, като "избраниците" са Androd и Windows Phone. Компанията, която си постави тази цел бе Karbonn Mobile. Те са успели да сключат лицензионен договор с Microsoft и именно това ще бъде най-голямата им цел — устройство с две операционни системи.

 

Те обаче не са единствени, тъй като китайската компания Huawei, която наскоро потвърди, че ще даде шанс на Windows Phone, смята да се застрахова и ще се възползва от добрата идея. Според главен маркетинг директор на компанията — "Ако е само с Windows, хората може да не се решат да купят телефона", затова компанията не мисли да рискува.

 

Най-доброто решение в този случай е да се представи избор на всеки потребител дали да се възползва от сравнителното новата Windows Phone или пък да заложи на утвърдения и доста популярен Android.

 

От Huawei потвърдиха също, че имат интерес и към други операционни системи, чрез който да реализират идеята за телефон с две операционни системи и са отворени за предложения. Единствените резерви, които имат са към наскоро представената Tizen на Samsung, тъй като за нея не са напълно наясно дали са съгласни за колаборация между двете компании.

 

Дали Karbonn Mobile, ще може да изпъкне на фона на утвърдената Huawei и какви точно ще бъдат устройствата, предстой да разберем. Надяваме се обаче компаниите да не заложат на сигурно и да рискуват със смартфони, позиционирани във високия клас.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия