ZTE с много изненади тази година

2014-03-18 18:30:00
ZTE с много изненади тази година
Снимка: Reuters

ZTE е една от китайските компании, които все по-често започват да ни изненадват с наистина интересни устройства. Иновацията, внедряването на нови технологии и качествената изработка успяват да изкарат на преден план доста от китайските компании, за които много от нас имат негативна представа. Всъщност сравнявайки устройствата във високия клас, то те не отстъпват пред тези на водещи компании като Apple, Samsung, HTC, LG и т.н.

 

 

ZTE успя да впечатли всички тази година заради множество изненади, които ни поднесе. Представи няколко устройства, които са впечатляващи, а също така загатна за още няколко, характеризиращи се като иновационни.

 

Всичко започна през февруари с анонса на Grand Memo II LTE. Това бе първият 6 инчов смартфон на компанията, която даде, макар и скромна заявка за желанието си да премине към високия клас. Устройството разполага с 13-мегапикселова BSI задна камера и 5-мегапикселова предна камера. Освен това може да се похвали с процесор Snapdragon 400 на Qualcomm, 2GB оперативна памет, 16GB вградена памет, капацитет на батерията3200 mAh, като според ZTE, тя намалява потреблението на енергия с до 30%, позволявайки 16 часа възпроизвеждане на HD видео, 72 часа възпроизвеждане на музика и няколко дни нормална работа.

 

Това обаче далеч не бе всичко. Китайският производител използва изложението CES 2014 в Лас Вегас, за да представи прототип на устройството си Eco-Mobius. То ще бъде модулен телефон, като освен китайците и Google също подготвят подобна технология, в лицето на project Ara.

 

Eco-Mobius се състои от сменяеми модули: процесор, оперативна памет, флаш памет, графичен процесор и камера. Всички модули са поместени така, че потребителят да ги вижда лесно, включително параметрите им – честотата на процесора, резолюцията на камерата или размера на паметта.

 

Само преди дни бе обявено, че ZTE ще навлезе в нов пазар, тъй като до края на месец март ще анонсира своята първа конзола за игри, носеща името ZTE9 Fun Box. Тя ще се базирана на процесор NVIDIA Tegra 4 и ще бъде снабдена с 2 GB оперативна памет, USB и micro-USB портове, както и Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична връзка, които ще се използват предимно за безжично включване на игровите контролери.

 

И за финал, може би най-интересната новина – смартфонът Grand S ext. Според ZTE, това е първият телефон, създаден по метода NMT или Nano Molding Technology. При нея корпусът на смартфона се създава като едновременно в него се инжектират метал и пластмаса, което значително намалява цената на устройството, но не и за сметка на външния му вид, който обещава премиум усещане.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия