Новият LG L90 — поредното устройство, ала Samsung

2014-03-09 20:56:00
Новият LG L90 — поредното устройство, ала Samsung
Снимка: recombu.com

LG е корейска международна компания, лидер в производството на електротехническа апаратура и поради тази причина все по-упорито се стреми да се наложи като име и на пазара на смартфони. Последните й няколко устройства определено заслужиха вниманието ни, тъй като показаха иновация, макар и спорно колко практична, красив дизайн и мощни характеристики. Дали обаче това бе достатъчно и какво се случва с новите устройства?

 

 

Определящ момент в историята на LG по отношение на смартфоните определено беше колаборацията на компанията с технологичния гигант Google. Не говорим за използването на изключително успешната операционна система Android, а последното устройство от линията Nexus, което бе дело именно на LG.

 

Nexus 5 бе наистина качествено изработен телефон, който предлагаше всичко необходимо за всеки запален по технологиите маниак. Разполагащ с невероятни характеристики, красив и изчистен дизайн, най-новата версия на Android и гаранция, че скоро няма да изостане откъм update на нея, то устройството се превърна в един от най-логичните избори за умен телефон.

 

Подем забелязахме и представянето на флагмана на компанията LG G2, който няма как да не отбележим ни впечатли с иновативния си дизайн и решението бутоните за включване и управление на звука да бъдат изместени отзад. Характеристики бяха дори по-мощни от тези на Nexus 5, което определено доказа амбициите на LG в тази пазарна ниша.

 

Всичко обаче спря с анонса на LG L90. Устройството е част от новата колекция на корейците, носеща името L Series III. Анонсът му бе по време на MWC 2014, заедно с L40 и L70. Това, което разочарова мнозина обаче бе фрапантната прилика на телефона с дизайна на Samsung. Да, разбираме, че с оглед на факта, че всеки производител се стреми да направи телефона си максимално удобен, компаниите проектират със сравнително еднаква форма, но тук приликата е повече от голяма.

 

Отново имаме изчистен дизайн. Устройството разполага само с един-единствен физически бутон, намиращ се в средата на долната част и с форма, идентична с тази на устройствата на Samsung. Единствената разлика е размяната на двата софтуерни бутона за връщане на зад и извикването на опциите.

 

Няма как да премълчим невероятните характеристики, като: 4.7" qHD IPS дисплей, 8 МР основна и 5 МР задна камера, четириядрен процесор Snapdragon 400, 1 GB RAM и 8 GB вградена памет, но всичко това няма значение, защото закупувайки си го имаме чувството, че сме си взели някоя евтина реплика на Samsung.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия