HP представи своя нов таблет HP 8

2014-03-14 20:01:00
HP представи своя нов таблет HP 8
Снимка: t3.com

Хюлет-Пакард е една от най-големите световни корпорации в сферата на информационните технологии, известна със своите принтери, персонални компютри и сървъри. Тя е и четвъртият по големина доставчик на хардуер и услуги в областта на информационните технологии с обем на продажбите в този сектор от 13,84 милиарда евро и общ обем на продажбите от 69,05 милиарда евро.

 

 

Компанията, основана от Бил Хюлет и Дейв Пакард поставя пред себе си амбициозни цели и все още се стреми да е в крак с новостите, доказателство за това множеството и иновативни лаптопи, а от скоро и производството на доста популярните таблети. Навлизането в нова пазарна ниша винаги е трудно, но това далеч не спира компанията да предлага изключителни таблети.

 

Пример за тава е  HP 8, който наскоро представиха. Той впечатлява с изчистения си дизайн и своята компактност. Най-интересното обаче си остава цената му, която е наистина ниска — само 170 долара. Разбира се да се постигне това, характеристиките са малко пренебрегнати, но всеки един долар от него си заслужава.

 

Когато казахме, че характеристиките не са кой знае колко впечатляващи, далеч нямахме предвид, че са слаби. Таблетът разполага с диагонал на дисплея от 7.85", резолюция от 1024х768 пиксела и използва технологията IPS за по-качествен образ.

 

Устройството може да се похвали и с четириядрен процесор, макар и на китайския производител Allwinner. Вътрешната му памет е 1 GB, а вградената 16 GB. Притежава и слот за microSD, чрез който потребителите сами могат да изберат с колко памет да разполага устройството им.

 

Таблетът обещава до 7 часа работа с едно зареждане, благодарение на батерията си с капацитет 3800 mAh. Друго, с което разполага са две доста скромни камери, тази отзад е с фиксиран фокус и е 2 МР, а камерата отпред е само 0.3 MP. Налични са още стерео говорители и версия на операционната система Android 4.2.2 Jelly Bean.

 

Корпусът на устройството е наистина тънък, само 7.95 мм. Заедно към устройството може да закупите и защитен калъф, който доста прилича на този на Apple, но пък струва само 30 долара. HP 8 вече е наличен на американския пазар, поради което очакваме подробности, кога ще се появи в България.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия