3 безплатни антивурсни програми, с които да защитите компютъра си

2014-03-04 19:27:00
3 безплатни антивурсни програми, с които да защитите компютъра си
Снимка: taglerock.com

Всеки един от нас се е сблъсквал с неприятния проблем, когато любимата ни машина е заразена с вирус. Компютъра може и да няма чувства и да не изпитва онзи неприятен дискомфорт от коварните зарази, но пък за сметка на това ние имаме и сякаш всеки един от нас поема вируса и го изживява наистина тежко. За да не ви се налага да карате компютъра при невинаги добре подготвените доктори в "спешното" (сервиза), които подобно на българската спешна помощ, невинаги реагират така светкавично, ви предлагаме няколко ваксини или иначе казано безплатни антивирусни програми. Ето ги и тях:

 

 

AVG Free

 

Това е една от най-сваляните програми и ненапразно, тъй като е наистина добро решение да запазите машинката си непокътната от външни атаки. Превърнала се в символ на безплатните антивирусни програми, тя успява да ви предложи всичко онова, което и всяка платена и то без да трябва да се лишите от личните си финанси. Е разбира се, има малка уловка — постоянно ви напомня, че може да си закупите платената и версия, но си струва неудобството.

 

Avast! Free

 

Каквото и да кажем за еня ще е малко. Наистина забележителна програма, която ви предлага забележително много функции и наистина пълна защита. Безпроблемно се справя с коварните троянски коне, както и шпионския софтуер. Красивият и улеснен дизайн, съчетан с многобройните опции, с които ще разполагате, превръщат програмата в наистина оправдан избор. Тук също имам напомняне за възможност за закупуване на платена версия, но това не пречи на програмата да се справя все така забележително и в безплатната си версия.

 

Malwarebytes

 

Градацията продължава, Malwarebytes е задължително решение за всеки един. Изключителното при нея е, че не работи в системата ви на заден план, за да заема постоянно ресурси и въпреки това ви предпазва. Може да се похвали с не една и две unbootable системи след пускането на Malwarebytes в safe mode, поради тази причина добра идея е да я запишете на flash drive, за да си имате винаги под ръка резервен „чист” вариант за сканиране на заразен компютър.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия