Кога да очакваме първото Ara устройство?

2014-03-04 18:30:00
Кога да очакваме първото Ara устройство?
Снимка: motorolaara.com

Преди известно време в интернет пространството се появи невероятната идея за телефон със сменяеми части. Всичко изглеждаше, като хрумка изпреварила времето си и никой не вярваше, че някоя голяма компания ще се заинтересува от идеята. Ето, че дойде времето и Моторола разбуни духовете с новия си проект, носещ името Ara.

 

 

Тя всъщност представлява преобразуването на телефоните в обикновена плочка, върху която всеки сам да може да реди необходимите му компоненти, като например процесор или камера. По този начин, няма да се сблъскваме с морално остарели телефони, защото стига да искаме във всеки един момент ще можем да сменим и ъпгрейдне дадена част от смартфона ни.

 

Интересно развитие претърпя Motorola, тъй като бе закупена от Google, която обаче в последствие я продаде на Lenovo. Добрата новина обаче е, че project Ara е останал притежание е на технологичния гигант Google и той ще се погрижи съвсем скоро да стане реалност.

 

Доказателство за това е информацията от непотвърдени източници, която твърди, че първият модулен смартфон ще се появи съвсем скоро и забележете може да струва само 50 долара. Официалната премиера на устройството се очаква през 2015 година, а подразделението Advanced Technology and Projects (ATAP) вече е успяло да изготви и прототип.

 

Според запознати източници, смартфонът, който ще струва 50 долара най-вероятно няма да включва GSM компонент, а само Wi-Fi, но потребителите ще могат да разширят функционалността му, както и да модифицират дизайна бързо и лесно по всяко време след покупката.

 

Друга подробност е, че устройствата от линията Ara ще бъдат в три размера: малък, среден и голям. Малкото устройство ще е около 4-инчово, средното – 5-инчово, а голямото се очаква да бъде фаблет.

 

Какво всъщност ни очаква от интересния проект, предстои да видим, а тези, които не са наясно с project Ara могат да погледната видеото, по-долу, което издава концепцията на интересната идея:

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия