Руснаци показаха новият YotaPhone 2

2014-02-27 13:15:00
Руснаци показаха новият YotaPhone 2
Снимка: telegraph.co.uk

Преди месеци ви бяхме писали за невероятно иновативното решение на прохождаща руска компания да създаде своя пръв смартфон с два дисплея. Трябва да направим уточнение обаче, че не става дума за първия телефон сдобил се с два броя дисплей, а за първия, който има два различни типа дисплей, които работят едновременно. Да, правилно се досещате, става дума за YotaPhone.

 

 

Въпреки голямата иновация, моделът понесе доста критики и не донесе така мечтаното за компанията успешно начало, тъй като притежаваше наистина слаби характеристики — два 4.3 инчови дисплея (HD LCD и енергоспестяващ EPD), 12 MP основна и HD предна камера, чипсет Snapdragon MSM8960 на Qualcomm с две ядра Krait на процесора на 1.5 GHz, 2 GB RAM и 32/64 GB вградена памет. Всичко това съчетано с наистина високата цена на устройството отказа много от евентуалните ентусиасти да си закупят смартфона.

 

Ето, че компанията са осъзнали своята грешка, защото второто поколение YotaPhone, обещава да предложи същата иновация, но с далеч по-добри характеристики. Дисплеят е AMOLED и е нараснал до стандартните за флагман 5 инча и е с резолюция от 1080p, E Ink екранът на гърба, пък е с 4.7-инчов дисплей. Най-голямата и осезателна новост е, че втория e-ink дисплей, ще може да реагира на докосвания, за разлика от този при YotaPhone 1.

 

Добрата новина за феновете на мощните процесори е, че устройството разполага с четириядрен чип Snapdragon 800 с тактова честота от 2.3GHz. Подобрение се забелязва и във външността на смартфона, който е намалим своята дебелина и вече е само 8.9 мм.

 

Скоро компанията ще публикува SDK, с което разработчици на Android приложения ще могат да увеличат практичността и възможностите на задния дисплей. Все още не е ясно кога започват продажбите и каква ще бъде стартовата цена, но повечето източници твърдят, че ще бъде като старата. Любопитна подробност е, че от компанията заявиха, че всеки собственик на оригиналния YotaPhone, ще може да закупи новия модел със значителна отстъпка.

 

Ето и видео, което показва новият YotaPhone2:

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
YSMF
преди 10 години

И докато 'големите играчи' се бият да добавят инчове в дисплеите като не оптимизират телефоните си, в Русия правят нещо ново и интересно. По слухове ще излезе 3 триместър на 2014.

kaRamella
преди 10 години

Интересно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия