Nokia с Android или не съвсем

2014-02-19 19:30:00
Nokia с Android или не съвсем
Снимка: androidheadlines.com

Финландската компания Nokia, която не отдавна стана част от голямото семейство на Microsoft беше най – малко очакваната да се обърне към операционната система на Google. Всеки нормално и логично мислещ човек се досещаше, че Microsoft ще използват легендарното име на Nokia, за да могат да засилят интереса към собствената си операционна система за мобилни устройства – Windows Phone.

 

 

Точно това се случи в първите няколко месеца. Всеки един от смартфоните беше оборудван с най-новото от Windows и успяваше да засили позициите на Microsoft, но явно компанията няма да се задоволи само със своята операционна система и ще опита да привлече феновете на андроид към себе си. Не малко бяха слуховете за този сценарии, а последните няколко дни и от Nokia потвърдиха това, след като синият цвят беше заменен със зелен във всички канали на компанията в социалните мрежи.

 

И преди да сте се ентусиазирали от новината, то трябва да си зададем въпроса – наистина ли ще има Android в новата ни Nokia? Колкото и да не ни се иска да го признаем, отговорът е по-скоро отрицателен. Да, физически ще имаме операционната система на Google, но тя ще бъде до толкова променена, че трудно ще можем да я наречем Android.

 

Хитрото решение на Nokia да използва популярността на Android може и да се окаже не чак толкова успешно. Едва ли много от потребителите ще се зарадват да разберат, че новата Nokia Normandy или Nokia X, която ще бъде първото Android устройство на компанията, всъщност няма да има най-важните характеристики на операционната система.

 

Любимият на мнозина Google Play ще отсъства и вместо него, потребителите ще имат достъп до фирмения Nokia Store, където приложенията са в пъти по-малко. Всичко това е направено, за да може не Google, а Microsoft да бъде печелившият. Устройството ще разполага и с услугите HERE Maps и Mix Radio, като разбира се ще бъдат изключени други алтернативи на Google, пристигащи по начало в традиционните смартфони с Android.

 

Премиерата на устройството се очаква 24 февруари по време на пресконференцията на Nokia по време на MWC 2014 в Барселона. Какво мислите за решението на Nokia и бихте ли си закупили такъв смартфон? 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия