Кои са най-използваните социални мрежи?

2014-02-12 13:30:00
Кои са най-използваните социални мрежи?
Снимка: Dreamstime

Хората по цял свят използват социални мрежи и прекарват голяма част от свободното си време в интернет. Разглеждат профилите на своите приятели, гледат интересни и забавни клипчета, четат новини, научават нови клюки, търсят информация и т.н. Интернет пространството определено е разнообразно и човек винаги може да намери това, което търси.

 

 

Социалните мрежи определено са най-посещаваните сайтове от потребителите. Там човек може да е в час със случващото се в живота на своите приятели и познати, има възможността да споделя своите чувства и емоции и да се запознава с нови и интересни хора. Вижте класация на най-посещаваните социални мрежи.

 

Определено най-използвана е Facebook. На 10 февруари социалната мрежа навърши 10 години и може да се похвали с около 1.4 милиарда профила.

 

На второ място в класацията е сайтът за видеосподеляне YouTube, който има с 400 000 по-малко потребители.

 

След това са китайските социални мрежи Qzone и Wiebo, следвани от Twitter, Google +, LinkedIn и китайският сървис Renren.

 

Тази година в класацията намери място и руския сайт Vkontakte, който има 228 000 000 регистрирани потребители.

 

Направеното проучване показва, че в края на 2013 година в 20-те най-големи социални мрежи има регистрирани повече от 5.7 милиона акаунта. Цифрата е доста сериозна, като се има предвид активността на потребителите. Специалистите дори се чудят дали хората прекарват достатъчно време със своето семейство и приятели извън интернет.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия