Какво обичат и не обичат да правят хората, които ползват Facebook?

2014-02-04 14:31:00
Какво обичат и не обичат да правят хората, които ползват Facebook?
Снимка: Dreamstime

Има хора, които обожават да прекарват свободното си време във Facebook. А и не само него. Не са малко тези, които са online, дори когато са на работа, в училище или на лекции.

 

Какво толкова правят потребителите във Facebook?

 

Сигурно си мислите, че основната им цел е да си качват нови снимки и да събират like-ове и коментари. Оказва се обаче, че повечето потребители обичат да разглеждат и коментират снимки на своите приятели, а не да качват свои или да коментират такива, на които ги има.

 

 

Какво най-малко харесват хората във Facebook?

 

Резултатите показват, че потребителите на социалната мрежа не обичат да откриват снимки и текстове, които са свързани с тях, но са публикувани без тяхното съгласие. Също така не харесват хората, които разкриват прекалено много информация за себе си и натрапват личния си живот на околните. Другото, което не допада на голяма част от потребителите, е когато други четата публикации и коментари, които не се отнасят за тях.

 

Какво най-много харесват хората във Facebook?

 

Потребителите на социалната мрежа харесват снимките и клипчетата, публикувани от техни приятели. Именно те са основната причина, поради която влизат в сайта. Има хора, които посещават Facebook профила си, за да споделят нещо с много хора. Други пък го правят, за да актуализират информацията за себе си и да прочетат някакви забавни истории.

 

Статистиката показва, че жените по-често от мъжете оценяват снимките и клипчетата на своите приятели, но в същото време представителите и на двата пола обичат да получават новини и коментари от своите Facebook приятели.

 

Резултатите от редица проучвания показват, че средно един Facebook потребител има 338 приятели, like-ва и коментира често публикациите им, но не обича да си качва нови неща на своя профил.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия