Sony продава Vaio и се отделя от телевизорите BRAVIA

2014-02-10 15:00:00
Sony продава Vaio и се отделя от телевизорите BRAVIA
Снимка: Reuters

Sony е компанията, на която милиони бяха благодарни преди години, че създаде революционното устройство walkman. Мнозина от днешните младежи само са чували за джаджата и едва ли някога с я ползвали затова и не могат да оценят колко вълнуващо преживяване беше да я притежаваш. За сметка на това те са свидетели на подема на японската компания, която бързо разшири своята продуктова линия и мнозина я познават от известните им смартфони, или персоналните компютри Vaio.

 

 

Именно от своите лаптопи мислят да се откажат японците, тъй като преди дни от компанията беше официално оповестено, че в следващата година Sony ще премине през сериозни структурни промени. В тях се включва разделянето с емблематичните за японците компютри VAIO. Това се налага, тъй като бизнесът с персоналните компютри е непечеливш.

 

Според запознати официално продажбата ще бъде завършена до края на март 2014 година, като новият собственик ще бъде инвестиционният фонд Japan Industrial Partners. Те от своя страна ще основат нова компания, като интересния факт е, че Sony ще притежава 5 % от нея. Продажбата на VAIO може би ще разочарова много фенове, тъй като новата компания ще се съсредоточи върху продажбите предимно в Япония, което означава, че всички останали трудно ще се сдобият с компютрите.

 

Друга част от промените обхваща телевизорите BRAVIA. До края на юли 2014 година, бизнесът с тях ще бъде отделен в отделна компания, която ще се съсредоточи само върху тях и по-специално върху развитието на високия клас Ultra HD телевизори. Създаването на нова компания, която да е съсредоточена само върху производството на телевизори, би трябвало да повиши качеството на устройствата и да добави нови функционалности към тях.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия