Видео показва най-важните моменти от създаването на Facebook профила ти досега

2014-02-04 11:30:00
Видео показва най-важните моменти от създаването на Facebook профила ти досега
Снимка: Dreamstime

Днес всички привърженици на първата социална мрежа – Facebook, имат повод да празнуват. Причината е, че днес се навършват 10 години от създаването й. Интересен е фактът, че годишнината няма да бъде отбелязана с много шум и блясък въпреки невероятния растеж на групата, предаде Франс прес. Празник ще има само за служителите в петък следобед, съобщи говорителката на компанията. В страницата Lock Back потребителите на социалната мрежа ще могат да видят специално видео, което показва кратък преглед на дейността им от деня на регистриране на техния профил. 

 

За 10 години Facebook, който тръгна от Харвард през 2004 година, се превърна в световна компания, свързваща над 1 милиард души. Приходите са толкова големи, че основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг бързо се превърна в един от най-младите милиардери на планетата със състояние, оценено на над 30 милиарда долара.

 

 

Facebook си има своите възходи и спадове. Социалната мрежа преживя катастрофален дебют на борсата. През пролетта на 2012 година излизането на акциите й бе очаквано от много хора, но бе помрачено от натрупването на технически проблеми през първия ден, а след това последва и рязък спад на котировките. Само за 3 месеца книжата на Facebook загубиха над 50% от стойността си при излизането на борсата, за да достигнат до 17.73 долара за една акция.

 

Оттогава акциите се възстановиха като миналата седмица дори отчетоха рекорд от 61.98 долара за една. През 2013 година Facebook се нареди на второ място на световния пазар на цифрова реклама на Yahoo!.

 

От Facebook трябваше да дават обяснение за изтичането на данни за шпиониране на потребители на интернет от американските разузнавателни служби. Социалната мрежа е получила постановления за 5000 – 6000 акаунта през първите шест месеца на 2013 година и 4000 – 6000 за последните шест месеца на 2012 година.

 

Наскоро официално бе обявено, че се наблюдава отдръпване на тийнейджъри и младежи от Facebook. Голяма част от тях вече използват услугите на Twitter, Instagram и Snapchat. Според специалистите в момента социалната мрежа е в апогея си, като се очаква интересът към нея да започне да спада и до 2017 година да загуби до 80% от потребителите си.

 

Дали наистина скоро ще дойде денят, в който Facebook ще остане в миналото?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия