Борбата между Samsung и Apple за надмощие в технологичния бранш е едно от най-добрите неща, на които можем да станем свидетели. Разбира се, пренебрегваме онези моменти с краденето на патенти и множеството безсмислени спорове кой всъщност пръв е открил иновацията и отправяме поглед към същината и ползите от това съревнование. Безспорно всеки един от нас ще се съгласи, че ако Apple беше останала водещо име на пазара, едва ли щяхме да видим цветният iPhone 5C, както и увеличаване на дисплея.

 

 

Samsung беше компанията дръзнала да промени статуквото и вместо да намалява размерите на устройствата си, тя ги увеличи. Този ход моментално грабна потребителите и днес сме свидетели на устройства, които само преди няколко години биха били напълно отречени. След успеха на Samsung нямаше компания, включително и Apple, която да не последва примерът им. А отхапана ябълка дори е пред дилема с колко да увеличи дисплея на новото си устройство.

 

Само до преди няколко дни всички по-сериозни източници твърдяха, че iPhone 6 ще притежава огромният 5 инчов екран, ето, че сега положението вече е различно. Явно досетили се, че Apple имаше строга политика относно размерите, тъй като изповядваше възгледа, че огромните дисплеи са неудобни за потребителя, слуховете започнаха да намаляват размера и достигнаха до 4.8 инча, което всъщност също не е малко.

 

Следващият аргумент е, че се базират на проучване на компаниите доставчици на компоненти за Apple, според което компонентите са подходящи именно за 4.8, а не 5 инчов екран. Разбира се тази информация отново е непотвърдена, но пък този път звучи далеч по-обосновано и логично, така че сме склонни да вярваме.

 

Друго, което научаваме от слуховете е, че новото устройство ще съдържа ключови софтуерни иновации. Според запознати iPhone 5S е бил само подготовка за следващия модел, тъй като 64-битовият процесор А7 и скенерът за пръстови отпечатъци едва сега ще бъдат развити до ново ниво, което ще предложи поредната порция от функционални и иновативни идеи.

Автор: ИъН Здравчев