Какви са рисковете, които крие online любовта?

2014-01-15 15:26:00
Какви са рисковете, които крие online любовта?
Снимка: Dreamstime

Интернет е място, където може да научиш нещо ново, да се информираш относно случващото се в страната и чужбина, да се забавляваш, да общуваш с приятели, които не може да видиш, а защо не и място, където може да срещнеш любовта на живота си? Или да не бъдем толкова романтично настроени – място, където може да си хванеш ново гадже.

 

В днешно време почти няма млад човек, който да няма профил в някой сайт за запознанства или поне в социалната мрежа Facebook. И въпреки че второто е предназначено за поддържане на контакти с приятели и познати, има доста хора, които го ползват, за да се запознават с нови момчета и момичета. Определено е по-лесно да заговориш някой online, отколкото на автобусната спирка, например. Интернет е място, където срамежливите личности се отпускат и заговарят хората, които ги привличат.

 

 

Но безопасно място ли е интернет пространството?

 

За съжаление, доста хора злоупотребяват с доверието на околните и се представят за такива, каквито не са. Като се почне от хора, които си слагат маска и се държат така, както биха се харесали на околните, но не и по начин, който отговаря на истинската им същност и се стигне до педофили, които си правят профили с чужди снимки и зарибяват невръстни момчета и момичета. Затова бъдете внимателни с какви хора си общувате!

 

Има няколко важни правила, които трябва да спазвате, преди да излезете на среща с човек, когото познавате от интернет:

 

Преди да излезете на среща, опознайте човека, с когото си пишете възможно най-добре. Ако имате общи приятели, попитайте го за тяхното мнение. Не, че трябва да се влияете от него, но все пак ще си имате едно на ум, ако ви кажат нещо лошо.

 

Нека срещата ви е през деня, когато навън е светло. Уговорете се да се чакате на някое оживено място и отидете в заведение, където има хора и което не е забутано. Човекът може да ви изглежда симпатичен и добронамерен, но това не означава, че е такъв наистина, затова не се доверявайте на сляпо.

 

Ако се притеснявате да отидете сами, вземете си приятел с вас. Уговорете се предварително всеки да си вземе по един приятел и правете нещо забавно. Отидете на билярд, боулинг, дартс или нещо друго. Така ще разчупите по-бързо леда и няма да се притеснявате, че ще ви се случи нещо. Но не забравяйте за съветите срещата ви да е по светло и да сте на оживено място!

 

При положение, че предпочитате да отидете сами, кажете на някого къде ви е срещата, в колко часа и къде ще ходите. Ако не искате да споделите това на родителите си, кажете го на най-близкия си приятел. Нека има хора, които знаят къде сте.

 

Напълно възможно е online срещите да не ви донесат положителните емоции, които очаквате. Не се отчайвайте! Приемете тези срещи като трупане на опит. Рано или късно ще срещнете човека, който ще ви впечатли и ще ви направи щастливи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия