Таблет или електронна книга — какво да изберете?

2013-12-25 16:21:00
Таблет или електронна книга — какво да изберете?
Снимка: goodereader.com

Ето че вече остават броени часове до Коледа, респективно времето да си набавите необходимите подаръци, с които да зарадвате близки и приятели се топи като снега навън — толкова бързо, че дори не успяваме да го видим. Ако и вие сте решили да зарадвате някого с технологична играчка и по-конкретно се чудите дали да бъде таблет или електронна книга, то ние ще се опитаме да ви помогнем. Както повечето потребители, така и ние ще започнем с плюсовете и минусите на всеки един от продуктите.

 

 

Електронният четец или, както е по-известен сред потребителите, електронната книга е страхотен вариант за всеки, които обича книгите и същевременно няма нужда от фитнес и пренасяне на обемни и тежки убити дървета. Той е малък, компактен, симпатичен и изключително удобен. Подобно на повечето таблети. Какво обаче го различава от тях:

 

Невероятен дисплей

 

Дисплеят, който притежават електронните четци съдържа така нареченото течно мастило. Благодарение на това, вашата електронна книга ще бъде перфектния вариант в слънчевите дни, защото дисплея не се подава на никакви отблясъци. Колко и незначително да ви изглежда това сега, след като се появят топлите и меки слънчеви лъчи, ще осъзнаете колко важен е дисплеят.

 

Издръжлива батерия

 

Батерията е друга суперсила на електронните четци. Тя е невероятно издръжлива, и ако смартфона и таблета ви се нуждаят от зарядно всеки ден, то електронната книга ще ви кара да я зареждана само веднъж седмично. Наистина е невероятно удобно и подходящо за дълги пътувания или излети в планината.

 

След като уточнихме плюсовете, добре е да бъдем обективни и дадем няколко минуса. Решихме, за да не бъдем изключително подробни да опишем минусите, чрез плюсовете на таблета, тъй като до голяма степен плюсовете на електронната книга са минуси на таблета, а пък минусите — плюсове, решихме да бъдем оптимисти и да описваме само плюсове. Затова ето и тези на таблета:

 

Функционалност

 

Безспорно таблетът е далеч по-функционален от електронния четец, тъй като на него можете, освен да четете книги, да сърфирате в нета или дори да приемате обаждания. Той до голяма степен побира изключително много важни за вас функции, които са на една ръка разстояние от вас по всяко време.

 

Цветове

 

Да, за някои от нас цветовете са изключително важни. Електронните книги са невероятни, но колкото и нюанса да имат на черното, не могат да се сравнят с красотата на многопикселните дисплей на таблетите. Чрез тях всяка ваша снимка оживява и детските книжки придобиват ново измерение.

 

Многообразие

 

Не е за подценяване факта, че чрез таблета, освен да се пренасяте в невероятния свят на книгите, ще може да се отдадете и на музиката, гейминга и какво ли още не. Богатият пазар на приложения, голяма част от които са безплатни, е невероятна възможност за задоволяване на нуждите на всеки потребител.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kobrata30
преди 10 години

Искам коледен подарък пари и таблет.

3oPuTy
преди 10 години

Сега погледнах и самата статия ... Авторе, защо не се информираш преди да пишеш?!Дисплеите на ел. четци са с "електронно мастило", а не с "течно мастило". Освен това въпросните не натоварват очите като таблетите, телефоните и всички други устройства с подсветка.Освен това батерията ще се зарежда по веднъж на седмица ако четеца е на доооста годинки. По принцип батерията издържа 3-4 седмици, защото хаби енергия само за прелистването на страниците (е ако Wi-Fi е постоянно включен вече може и да се наложи да е по-често).А и е тъпо да се сравняват двете джаджи по "многообразие" и "функционалност", защото едно е предназначено само за четене на книги, а другото е мултимедийно устройство. Това е като да сравнявате телефон с камера и фотоапарат по същите критерии ... :lol:

3oPuTy
преди 10 години

Ако ще се четат книги без важни снимки/рисунки/схеми - определено ел. четец. Това е една от джаджите, без които не излизам от нас.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия