Tizen OS ще бъде представена на 23 февруари

2013-12-21 11:00:00
Tizen OS ще бъде представена на 23 февруари
Снимка: Reuters

Както по-рано ви бяхме писали Samsung заедно с Intel разработват нова операционна система, която се нарича Tizen OS. Тя трябва да се яви алтернатива за корейците, чрез която да се отърват от зависимостта си към Google в лицето на Android. Както знаем успеха на устройствата на Samsung до голяма степен се дължат на операционната система на Google — Android. Осъзнавайки това водещата компания в производството на мобилни телефони, търси партньорството на Intel, като се надява заедно да сътворят нова и по-добра операционна система.

 

 

Според Tizen OS е готова отдавана, но Samsung така и не представят устройство, което да работи с нея. Неведнъж се появяваха изявления, че съвсем скоро ще я видим на бял свят, но това така и не се случи. Още през март изпълнителен вицепрезидент на мобилния бизнес на Samsung Лий Янг Хи заяви: "Телефонът с Tizen ще бъде представен през август или септември и ще бъде във високия клас". Това обаче така и не случи.

 

След това многократно беше отменяна премиерата на устройство с въпросната нова операционна система, за да се стигне до днес, когато отново имаме точна дата, в която трябва най-после да видим творението на Samsung и Intel.

 

В изпратена до медиите покана от двете компании, канят всички на събитие, на което ще бъдат представени първите устройства, работещи с Tizen OS. Събитието е с дата 23 февруари и ще се проведе в Барселона.

 

В покана обаче се обещава единствено "екзклузивно предварително представяне на най-новите устройства с Tizen", което ни навява на мисълта, че не е сигурно, че ще видим смартфон, който да работи с нея. Също така няма и никаква гаранция, че представеното устройство ще бъде пусната на пазара и ще можем да се доберем до него.

 

Какво ще се случи и ще видим ли най-после операционната система, работеща върху смартфон, ще разберем на 23 февруари в Барселона.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия