Samsung представи своя GamePad

2013-12-19 17:30:00
Samsung представи своя GamePad
Снимка: samsungmobilepress.com

С появата на смартфоните се разви и един нов и изключително успешен бизнес, този с аксесоарите за умните устройства. Все повече компании се съсредоточават именно върху този тип задоволяване на потребителските нужди. Явно все повече хора се ориентират към използването нa им, защото една от най-големите и богати технологични компании представи невероятен аксесоар към една от най-известните си и търсени линии устройства.

 

 

Става дума за корейската компания Samsung и популярната им линия Galaxy. Именно към нея е насочен новия аксесоар, носещ името GamePad. Както може би се досещате той е свързан с игрите и ще се хареса изключително много на геймърите, тъй като самият аксесоар позволява умното ви устройство да се превърне в конзола за игри.

 

Всъщност GamePad може да се използва не само от устройствата Galaxy, тъй като може да се свързва чрез Bluetooth със смартфони използващи Android 4.1 Jelly Bean или по-нова версия. Е, ако притежавате Galaxy устройство, свързването ще е далеч по-лесно, тъй като ще е нужно само докосване, благодарение на NFC.

 

Добро решение, което са взели корейците е, че аксесоара ще е достъпен за смартфони с диагонал на дисплея от 4 до 6.3 инча, което го прави добра опция за изключително много устройства.

 

Специално за GamePаd от Samsung са създали приложението Mobile Console App, което представлява своеобразен магазин за всички съвместими с GamePad игри, включително заглавия на EA, Gameloft и SEGA. Стартирането на приложението може да стане само с натискане на бутона Play от аксесоара, но разбира се трябва да бъде предварително инсталирано на телефона.

 

Samsung GamePad има размери 137.78 x 86.47 x 31.80 мм и тежи 195 грама. Предлага се в черен цвят и използва презареждаща се батерия с капацитет 160 mAh.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия