Революционни хартиени таблети

2013-12-16 18:30:00
Революционни хартиени таблети
Снимка: vimeo.com

Таблетите със сигурност се превърнаха в естествена и за повечето от нас неделима част от ежедневието ни. Те са леки, удобни, леснопреносими и ни предоставят всичката необходима ни информация за секунди. Голямата конкуренция, накара компаниите да развиват моделите си и благодарение на това с всеки изминал ден се появяват все по-красиви, иновационни и впечатляващи модели. Един от тях всъщност е доста отдавна изборетен, но тепърва започва да набира популярност.

 

 

Става дума за така наречения Paper Tab, който е иновативен лист, хартия, заместващ екрана и превръщайки се в своеобразен таблет. Лесно се огъва, което е изключително полезно и не се поврежда при падане.

 

Невероятна опция е и фактът, че когато доближим два Paper Tab -а то информацията автоматично се прехвърля. Това ни позволява да имаме множество отворени прозорци докато сърфираме и всички те да бъдат на разположение. Невероятното изобретение е дело на канадския Куинс Юнивърсити в сътрудничество с компанията Plastic Logic и Intel Labs. Всички те са постигнали невероятен резултат, който ни позволява да използваме листове хартия вместо екрани.

 

Забравете за ограничението относно ползването на приложения чрез Paper Tabs може да превърнете работното си място в огромна мозайка от листове-екрани и всеки да е включен с различно приложение.

 

Иновативният таблет може да се използва и като електронна книга, тъй като разполага с монохромен, базиран на технологията E Ink дисплей. Отличителна и доста удобна за всички фенове на книгите е и опцията, която ни предлага прелистване на страницата, само чрез леко огъване в края.

 

Това не е всичко - прикаченето на снимки към имейли никога не е било по-лесно, просто допрете листа със снимката към този, в който пишете email-а и всичко ще бъде готово. Новият таблет е наистина невероятен, ако и вие като нас сте любопитни хвърлете едно око на видеото по-долу, определено ще ви впечатли.

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия