Apple с поредната спечелена битка над Samsung

2013-11-24 17:00:00
Apple с поредната спечелена битка над Samsung
Снимка: Reuters

Едва ли има някой от нас, който да не е запознат с множеството войни между Samsung и Apple. Нямаме предвид тяхното постоянно конкуриране в производството на отлични смартфони и технологични изобретения, съдържащи в себе си най-новите и мощни компоненти, а напротив, даже се радваме за силната конкуренция, която ражда множество иновации и повишава качеството. Става дума за множеството съдебни битки, които двете компании водят по между си. Най-често техен обект са различни патенти.

 

 

Една от най-епичните съдебни битки между двата гиганта приключи. През не толкова далечната 2012 година Apple успя да осъди Samsung да платят 1.05 милиарда долара за нарушени патенти. Samsung отвърна на удара и успя да намали сумата. Тази година беше поставен края на сражението, след като Apple убеди съда, че конкурентите им са нарушили цели 5 техни патента, използвани в 13 устройства от успешната серия Galaxy. В следствие на което 290 милиона долара скоро ще бъдат притежание на ябълката.

 

По този начин общата сума, която корейците ще трябва да платят на компанията, създала емблематичния iPhone, достигна до внушителните 930 милиона долара. Правейки сравнение с първоначалните 1.05 милиарда, то реалната сума не е много далеч, в следствие на което можем да заключим, че макар и малко под своята цел, победители са Apple.

 

Потвърждение на това е и факта, че във въпросното дело Samsung искаха да се измъкнат, заплащайки само 52 милиона, за разлика от тях пък адвокатите от силициевата долина искаха 380 милиона. В крайна сметка 290 е далеч по-близо до 380, отколкото до 52.

 

Очаквано след приключване на делото, от Apple заявиха, че са изключително доволни, че справедливостта е възтържествувала и съдът е показал, че всяка кражба се наказва. От противоположния лагер пък получихме изказване, че са силно разочаровани, но въпреки всичко ще продължат с иновациите в новите си устройства.

 

Получихме информация, че въпреки тежкото поражение корейците не смятат да се откажат от войната и ще подемат нова битка, тъй като съдят Apple за нарушени патенти, като процесът се очаква да започне през 2014 година.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия