Microsoft и футбола

2013-11-11 00:23:00
Microsoft и футбола
Снимка: Reuters

Microsoft има сериозното намерение да стане част от света на футбола. Компанията е наясно, че за голяма част от хората футбола не е просто спорт, той е социално занимание, хоби, а за някой по-запалени фенове и религия. Замисляйки се колко много от нас метафорично извършват религиозния ритуал по гледане на спортното събитие, включващ и предварителната подготовка, изразяваща се в пълнене на чашата със студена бира и при добро стечение на обстоятелствата сервирането на хрупкави пържени картофи, то с увереност може да заявим, че футболът е четвъртата най-разпространена религия.

 

 

И ако се чудите как точно технологичния гигант смята да стане част от тази религия, то трябва да разочароваме мнозина от вас с футуристична бъдеща представа за развитието на футбола, за която главна роля и заслуга ще имат компании като Microsoft, защото хората, създали Windows, смятат да го направят по доста обикновен, но в същото време някак кралски и елегантен начин. Бил Гейтс и компания смятат да превземат света на футбола и запалянковците, чрез балетната стъпка на Реал Мадрид.

 

Това стана ясно, след като от Microsoft заявиха, че разговарят с кралския клуб за евентуална инвестиция, в замяна на правата за името на стадиона. Огромният и известен "Сантяго Бернабеу" скоро може да получи ново име, което ще бъде доста добра реклама за технологичната компания, с оглед на факта, че на него се подвизават играчи от висока класа, които привличат вниманието на милиони футболни запалянковци.

 

Дали обаче Реал Мадрид ще се откаже от името на Сантиаго Бернабеу Йесте — легенда на клуба като футболист и президент, или по-точният израз е на каква цена, все още не е ясно. От Microsoft обаче са доста оптимистично настроени, защото заявиха, че нямат особени съмнения в осъществяването на сделката, аргументирайки се с добрите си отношения с клуба и заявявайки: "Наскоро подписахме споразумение с тяхната фондация".

 

Ще се появи ли името на технологичния гигант и в спортния свят, предстои да разберем.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия