В скоро време климатиците ще останат в историята

2013-11-06 11:30:00
В скоро време климатиците ще останат в историята
Снимка: Dreamstime

Лятно време повечето хора се разхлаждат в горещините с климатици. Голям кеф е навън да е жега, а ти да си някъде на закрито и да ти е приятно хладно. В най-скоро време климатиците ще останат в историята, защото в момента специалисти работят върху преносимо устройство, което има способността да регулира телесната температура и по този начин да направи климатиците излишни.

 

 

Приспособлението Wristify се поставя като часовник на ръката и осигурява желаната телесна температура – с охлаждащ или загряващ ефект, без да се налага носещият я да полага каквито и да е усилия.

 

Термоелектрическата „гривна“ регулира телесната температура до ниво на комфорт, като следи за промени във въздуха и кожата и изпраща „приспособени“ топли или студени импулси до китката. Устройството разчита на това, че човешката кожа е силно чувствителна към времето и температурните колебания. Създателите й са установили, че промяната на температурата на която и да е част от тялото, особено на китката с 0.1 градуса по Целзий в секунда, без значение дали с охлаждащ или затоплящ ефект, допринася за промяна на температурата на цялото тяло.

 

Към момента Wristify променя телесната температура с 0.4 градуса по Целзий в секунда в продължение на 5 секунди, след което се изключва за 10 секунди.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия