Колко време прекарваме в социалната мрежа Facebook?

2013-11-04 16:45:00
Колко време прекарваме в социалната мрежа Facebook?
Снимка: Dreamstime

Преди няколко години социалната мрежа Facebook беше известна, но не чак толкова, колкото е към днешна дата. Като цяло в последно време рязко нарасна популярността на социалните мрежи, YouTube и другите подобни сайтове. Потребителите прекарват часове наред в тях, като ги използват за най-различни неща. Някои имат нужда да публикуват написани от тях неща в социалните мрежи, а други имат нужда да релаксират, като гледат забавни и увлекателни видеа. Всеки с потребностите си.

 

Факт е, че Facebook успя да се превърна в най-популярния сайт в интернет. Статистиката показва, че хората отделят близо 14% от времето си, за да разглеждат какво ново се е случило в социалната мрежа и за да публикуват свои нови снимки, видеа, статуса и пр.

 

 

Вторият най-използват сайт е YouTube. В него потребителите прекарват 6.2% от своето време.

 

За период от пет години групата на десетте най-популярни сайта се промени доста осезаемо. Разместването е изцяло в полза на социалните мрежи и различните интернет ресурси.

 

На първо място засяга социалната мрежа Facebook, YouTube и Google. През 2008 година делът на Google бе едва 3.4% срещу 5.4% към днешна дата. Популярноста на YouTube нарасна от 3.1% през 2008 година до 6.2% днес.

 

Статистиката показва още, че през последната година Facebook продължава да увеличава своята аудитория както при потребителите, влизащи в него от компютри, така и при тези, които го ползват през мобилните си телефони. При собствениците на смартфони расте популярността на Amazon и Instragram.

 

Какво правят хората в интернет?

 

В последно време е изключително модерно да правиш снимки на всичко – на новата си прическа, на маникюра си, на вечерята си, докато спортуваш и т.н. Всеки трябва да знае къде си в момента и какво правиш. Факт е, че снимките и видеата се превърнаха в неразделна част от социалния живот в интернет.

 

54% от интернет потребителите качват свои снимки и видеа, 47% копират материали, направени от другите, 42% споделят чужди снимки, 40% споделят свои и чужди материали, а 36% разпространяват чужди видеа.

 

Хората между 18 и 29-годишна възраст най-често публикуват свои снимки. Естествено представителките на нежния пол го правят по-редовно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия