Facebook сближава двойките

2013-04-29 20:00:00
Facebook сближава двойките
Снимка: sxc.hu

Активното използване на Facebook от страна на двамата партньори в една връзка може неимоверно да ги сближи и да усили романтичните им чувства един към друг, смятат американски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Досегашните проучвания, свързани с влиянието на социалните мрежи върху любовните взаимоотношения на хората, изтъкваха на преден план най-вече негативните ефекти от честото използване на Facebook, а именно – появата на ревност и раздразнение от разговорите на половинката с други мъже/жени. Неотдавнашно британско изследване дори откри връзка между броя на приятелите от срещуположния пол във Facebook и риска от раздяла с гаджето.

 

Специалисти от Западния илинойски университет обаче доказаха, че социалните мрежи могат да влияят и позитивно върху интимните взаимоотношения. Анкетирайки 276 студенти, учените установили, че тези, които по-често имат взаимодействие с профила на партньора си във Facebook, се радват на по-стабилни взаимоотношения и по-силни любовни чувства. И обратното – тези, които по-рядко публикуват съобщения на стената на своята половинка и избягват да се тагват по снимки, са по-хладни един към друг и във връзката им липсва романтика.

 

С развитието на информационните технологии онлайн общуването става все по-популярно. Много хора комуникират с приятелите си, с гаджето си и дори с роднините си по-често в интернет пространството, отколкото реално лице в лице. Ето защо взаимодействието с партньора в социалните мрежи е от важно значение за изграждането на здрава и стабилна връзка. Не го пренебрегвайте.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия