За какво да внимаваме, когато си купуваме смартфон?

2013-09-27 17:01:00
За какво да внимаваме, когато си купуваме смартфон?
Снимка: Dreamstime

Покупката на телефон в днешно време може да се окаже дългосрочна инвестиция, особено ако сте тийнейджъри и не разполагате с финансова свобода, затова е добре да направите правилния избор, който ще ви гарантира, че ще получите необходимото качество, за да дадените от вас пари. Ако не сте особено запознати с новостите и последните стандарти при смарфоните може да погледнете списъка, с неща, за които трябва да внимавате, когато избирате бъдещият си телефон.

 

Процесор

 

Процесорът, до голяма степен, е най-важната част от телефона. Развиващите се с всеки изминал ден телефони, налагат и стандарта за използване на многоядрени процесори, което има и своите противници. Няма как да отречем обаче, че използването на многоядрените процесори прави работа при множество едновременно работещи приложение далеч по-добра. В тази връзка и с оглед на тенденцията разработчиците да създават приложения, които да се възползват от по-бързите многоядрени процесори, е добре да изберете телефон, който да притежава минимум две ядра. Така вашият избор ще бъде адекватен за максимално дълъг период от време.

 

Оперативна памет

 

Най-голяма важност при избора на смартфон  е да има оперативната памет. За нормалното функциониране на телефона е добре тя да бъде минимум 1 GB, а ако имате възможност вземете телефон с оперативна памет 2 GB, тя е по-адекватен избор, за да бъдете спокойни, че може да сваляте по-сложни приложения и тежки игри.

 

 

 

 

Използваема памет

 

Тя не е определяща, защото повечето телефони имат опцията за карта памет, която ще задоволи потребностите на всеки. Разбира се, за вас ще бъде по-удобно, ако телефонът ви разполага с 16GB, но дори и да бъде със скромните 4 GB и с опция за разширяване с карта памет, няма поле за притеснение, защото в картата памет можете да преместите музиката и останалите файлове, които заемат голяма част от паметта ви. Избягвайте телефони с използваема памет по-малка от 4 GB, защото реално от тях може да ползвате 1 GB, а при сваляне на приложение, дори то да бъде запаметено на картата с памет, има малка част, която заема използваемата памет. Което значи, че дори и да си закупите карта с памет, то пак ще бъдете ограничени до определен брой приложения.

 

Камера

 

Камерата е доста субективна като важност, защото зависи от потребностите на различния потребител. Ако често правите снимки и обичате да се снимате е хубаво да наблегнете на този компонент, като минимума, следейки повечето тенденции е 5 MP. Не подценявайте обаче камерата, защото освен за снимки и видео, тя се ползва и от редица други приложения, като например тези изпълняващи команди с движения и жестове.

 

Дисплей

 

Дисплеят отново зависи от потребностите на всеки един от нас. Някой предпочитат големи екрани, други харесват нормалната големина на стандартните в последно време смартфони. Разбира се, големината на екрана рефлектира и върху цената, така че изберете подходящ размер, съответстващ на финансите ви. Търсете смартфон с HD 4 инчов екран, защото той се очертава като среден клас, съчетавайки умерена цена за добро качество. Пък и тази големина се побира във всеки джоб и ще ви бъде удобна.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

Кви глупости пишете. Най-важно е камерата и какви приложения има, защото фейса трябва редовно да се попълва.

OoVasKoO
преди 10 години

Браво, с тази тема ще намалите тъпите въпроси във форума наполовина. :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия