5 полезни приложения за твоя смартфон

2013-09-25 13:01:00
5 полезни приложения за твоя смартфон
Снимка: Dreamstime

В днешно време да намериш тийнейджър без смартфон е като да откриеш игла в копа сено, с две думи – почти невъзможно. Наличието на модерен телефон отваря вратите към безброй приложения, които трябва, но не винаги успяват да улесняват ежедневието ни. Ако не искате да губите времето си в продължително изпробване на безброй апликации, сме ви подготвили 5, които след като тествахме, препоръчваме на всеки притежател на смартфон.

 

1. Viber


Искате ли да говорите безплатно? Това може да стане реалност чрез мобилното приложение Viber, което позволява на потребителите изпращането на съобщения и провеждането на разговори в реално време, посредством Wi-Fi или мобилен интернет. Единствен аналог по възможности е скайп, но поради факта, че е прекалено тежък и изразходва голяма част от батерията, той остава адекватен начин за комуникация единствено през десктоп компютри, докато на мобилно ниво лидер е именно Viber.

 

 

2. Shazam

Случвало ли ви се е да седнете на кафе с приятели и докато приятно лафите да чуете песен, която да ви допадне, но никой да не знае името й. Записването на част от текста и търсенето му в google e хитър начин да се доберете до така желаното име, но вече има нов начин – Shazam. Само няколко секунди са нужни на приложението да установи името на парчето, което в момента звучи. Индентифицирането става посредством интернет връзка, но дори в момента тя да липсва, приложението може да запази нужната му информация и когато се свържете с интернет да ви даде името на песента, изпълнителя, дата на издаване, името на албума и друга подобна информация.

 

3. Instagram

Обичате да снимате, но не винаги сте доволни от получените снимки? Искате ефекти, близки до тези на фотошоп, постигнати само чрез едно докосване на екрана? В такъв случай Instagram е точно за вас. Чрез приложението получавате голям набор от ефекти, които ще направят вашите снимки уникални, а функцията, която позволява споделяне във фейсбук, ще накара всички ваши приятели да завидят на фотографските ви възможности.

 

4. Endomondo Sports Tracke

Спортът е начин на живот за вас? То тогава позволете на Endomono Sports Tracke да направи живота ви по-лесен. Приложението притежава голям набор от функции, които ще направят спортуването далеч по-ефективно и приятно, част от тях са: проследяване на всички спортове на открито, включително разстояние, продължителност, скорост и калории, получаване на обратна връзка на всеки изминал километър с цел подобряване на тренировката, проследяване на маршрута на картата, следене на сърдечния ритъм, история на тренировките, възможност за състезание с времето на приятел, достъп до музиката ви по време на тренировката, както и много други.

 

5. BG SMS Sender

Имате нужда да изпратите SMS до приятел, но месечната ви сметка вече е прекалено голяма? Имаме решение за вас. BG SMS Sender ви позволява да изпращате безплатни sms-и посредством сайтовете на мобилните оператори. За абонатите на M-тел регистрацията в сайта е напълно безплатна, а за останалите е минимална, което превръща приложението в предпочитана алтернатива за множество потребители.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия