YouTube клипове вече и офлайн

2013-09-23 09:59:00
YouTube клипове вече и офлайн
Снимка: Dreamstime

Милиони хора по света ползват разнообразното съдържание на видео портала YouTube, а с навлизането на смарфоните то стана достъпно и в движение. Досега беше нужно просто наличието на приложение и интернет връзка, като второто предизвикваше известен дискомфорт у потребителите. Ето, че Google обещава да върне комфорта ни с новата функция за офлайн гледане на клипове от YouTube, която ще бъде достъпна за мобилното приложение на тубата.

 

 

Актуализацията и нововъведенията се очакват да бъдат достъпни до потребителите през ноември. Наскоро получихме и по-подробна информация относно процеса на работа на новата функция, благодарение на съобщението, което Google изпрати до своите партньори в YouTube.

 

Функцията ще ни позволява да съхраняваме безплатно клипове до 48 часа. Разбира се, има и известна уловка, съхранените клипове ще бъдат и с познатите ни реклами, но това се очакваше. В днешно време е изключително трудно да се намери безплатно приложение, което да не ни залива с реклами, така че потребителите са свикнали с този дискомфорт и са готови да платят тази метафорична цена.

 

Нововъведението ще е налично за всички клипове, освен тези, на които собствениците не желаят новата функция да обхване съдържанието им. Това е възможно, защото всички ъплоъдъри ще имат правото сами да решат дали да активират, или деактивират нововъведението. Малко вероятно е обаче някой от тях да реши да не се ползва от новата функция, защото чрез нея ще получи по-голяма популярност, каквото е и целта на всеки, който качва материали във видео портала.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия