Снимките във Facebook карат тийнейджърите да пушат и пият

2013-09-04 16:59:00
Снимките във Facebook карат тийнейджърите да пушат и пият
Снимка: Dreamstime

Социалната мрежа Facebook оказва сериозно влияние върху живота на всеки потребител. Наскоро стана ясно, че някои контакти могат да предразположат децата към нежелано поведение, като например да започнат да употребяват алкохол и цигари, съобщи АФП.

 

 

Тийнейджърите, които редовно гледат във Facebook и MySpace снимки на свои приятели, които пушат или пият, са по-склонни да се поддадат на тези пороци, твърдят учените.

 

Те достигнали до тези изводи, след като проследили поведението на 1563 ученици в рамките на една година. Резултатите показали, че броят на хората във friend list-a във Facebook не е рисков фактор. Влияние върху поведението на тийнейджърите оказват снимките на техните приятели, на които се вижда как те се забавляват като пият алкохол и пушат цигари.

 

Това е доста притеснително, като се има предвид, че 95% от подрастващите влизат в интернет ежедневно. Също така 80% от тийнейджърите използват социалните мрежи за комуникация и разглеждат снимките на своите връстници.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SHPAIdURmeN
преди 11 години

Абе по-скоро в сериалите в които всеки епизод се опъва цигарка и се чува прекрасния шум, но в край на сметка си зависи и от самия човек, но когато се натрапва наистина е възможно да се поддадеш;/

antonia.dimitrova.71
преди 11 години

spored men ne e to4no taka anxious

8bit
преди 11 години

Рептилите са виновни :D

kosder
преди 11 години

И видеоигрите ги карат да убиват хора :(

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия