След няколко години компютрите вече няма да съществуват

2013-07-11 22:21:00
След няколко години компютрите вече няма да съществуват
Снимка: Dreamstime

Можете ли да си представите живота без компютър? Колко дълго време ще издържите, без да си проверите Facebook профила или да потърсите информация в интернет за нещо, което ви интересува? А как ви се струва новината, че до 2020 година компютрите ще изчезнат? Както те, така и електричеството ще бъдат навсякъде и никъде. Това поне твърди известният футуролог и телевизионен водещ в Discovery Channel Мичио Каку, съобщи ИТАР-ТАСС.

 

 

Професор Едуард Телер направи изявление, в което каза, че по закона на Мур мощността на компютрите се удвоява на всеки 18 месеца. След 7 години те няма да съществуват в познатия ни вид. Компютрите ще бъдат навсякъде и никъде, както сега е с електричеството. Интернетът в сегашния вид също ще изчезне, защото и мрежата ще бъде едновременно навсякъде и никъде.

 

Според Каку с развитието на микро джаджите всеки човек ще се превърне в ходещ компютър, ще бъде преносител на интернет и във всяка една секунда, с едно-единствено трепване на окото, ще има възможността да получава всякакъв вид информация. Хората ще могат да я прочетат на контактната си леща, която ще е нещо като чип-прожектор. Благодарение на новите технологии домакините ще имат възможността да избират продуктите от супермаркета чрез ръцете си, докато си седят у дома на дивана. След години компютрите ще престанат да бъдат познатите ни изчислителни машини, твърди Мичио Каку.

 

През 2020 година ще се случи нещо интересно – темповете на техническия прогрес ще се развиват експоненциално, докато обществото като цяло ще изостава и ще продължи да еволюира постъпателно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
draid
преди 10 години

Само дето закона на Мур не гласи баш това и вече не е напълно достоверен, ама хайде.

ssm
преди 10 години

ъъъъъъ..да няма някой който предвижда бъдещето в този сайт хД

didkoo
преди 10 години

хаха след 7 години пак ще прочетем тази статия и много ще и се смеем

shusha
преди 10 години

Аз на прогназата на времето не вярвам, камо ли за това, че след 7 години щяло нещо да изчезне компа ...

JDeel
преди 10 години

С бъдещето се свиква в движение. Въпреки това Мичио Каку е от тези дето обичат да говорят за шантави неща, той няма как да знае как ще изглеждат нещата след 5 години примерно :)

ggb
преди 10 години

И чипове не искат ли ?

ThEKiNgG
преди 10 години

Ммм. Това ще се случи , но не чак толкова бързо 2020 има насочени игри за тази дата :D Тук се има предвид ,че навсякъде където отидем тези устройства ще бъдат вградени ще ги има на масите по кафетата на лежанкитe в фитнеса и ще ползваме гугъл гласес.

Pink_Panther
преди 10 години

Това ми прозвуча малко като прогнозата за края на света.

SprayPaint
преди 10 години

Глупости!Как ще играя CS иначе?

dimitar.,
преди 10 години

Кой не си е пил хапчетата днес

Samo Botev Plovdiv
преди 10 години

И защо те е страх? Без компютрите ще е по - добре. Ще излизаме повече навън.

sweetmony
преди 10 години

Страх ме е от бъдещето ..

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия