Огромен интерес към новата функция на Instagram - качване на видеоклипове

2013-06-24 14:31:00
Огромен интерес към новата функция на Instagram - качване на видеоклипове
Снимка: Reuters

Ако се съди по отзивите на специалистите, дълго спекулираната видео функция на Instagram има спорен успех. Според данни на TechCrunch.com за началните реакции на потребителите обаче проектът се оказва наистина успешен.

 

 

Оказва се, че в първите 24 часа от пускането на видео функцията са качени около 5 млн. видеоклипове. Цифрата наистина звучи внушително, но нека не забравяме и това, че потребителите на Instagram са 130 млн. души. Дори да приемем, че всяко едно видео е качено от уникален потребител, то новата функция е изпробвана от едва 3,8% от Instagram потребителите в първия ден.

 

Само за първите осем часа каченото съдържание е с продължителност от около една година, тоест видеоклиповете са с обща продължителност от 31,5 млн. секунди.

 

Пикът на трафика от видео обаче не е веднага след представянето на видео функцията на социалната мрежа, а няколко часа по-късно – след победата в седмия мач на Miami Heat на финалите в NBA. Тогава са качвани видеоклипове с продължителност почти 40 часа на всяка минута.

 

Само за сравнение – 13 млн. потребители на Vine качват общо 1 млн. видео файла на ден.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия